YENİ DELHI: Bangladeş ODI kaptanı Tamim Iqbal, ülkenin genel müdüründen gelen tüm iddiaları reddetti nazmül hassan takımda Shakib Al Hasan ile Tamim arasında hizip anlaşmazlığı olduğu öğrenildi.
Tamim, takımda herhangi bir bölünme olmadığını açıkça belirtti ve çok yönlü lider Shakib ile ilişkisinin “çok normal” olduğunu vurguladı.
Tamim, Dakka’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, “Takım ortamımız birkaç yıldır iyi. Mutlu bir soyunma odası, kişinin gördüğünüz türden sonuçlar almasını sağlar,” dedi.
“Bence her şey gayet normal.”
Bangladeş kriket tahtası başkan Hassan, Cricbuzz’a soyunma odası ortamının “sıhhi” olmadığını söyledi.
Nazmul web sitesine “Şu anda Bangladeş’teki kriket için en büyük sorun bu gruplandırma ve gerçek bu. Başka hiçbir şeyle sorunum yok” dedi.
bu BCB şef, kıdemli oyuncular arasındaki sorunu çözmek için elinden gelenin en iyisini yaptığını, ancak çabalarının sonuçsuz kaldığını söyledi.
“Çözmeye çalışmadığımdan değil. İkisiyle de görüştüm ve şu anda sorunları çözmenin kolay olmadığını hissettim” dedi.
Tamim ve Shakib, 2000’lerin ortasındaki biçimlendirici günlerinden beri takım arkadaşı oldular ve bazen yakın arkadaş olarak kabul edildiler.
Tamim, Bangladeş ODI tarafının kaptanı, Shakib ise Test ve Twenty20 uluslararası ekiplerinin başında.
Tamim, sahadaki performansın en önemli şey olduğunu söyledi.
Üç maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında, “Shakib ve ben Bangladeş formasını giydiğimizde en önemli şey elimizden gelenin en iyisini yapıp yapmadığımız ve birbirimize yardımcı olup olmadığımızdır. Takımlara liderlik ettiğimizde artık hiçbir şeyin önemi yok” dedi. İngiltere’ye karşı ODI serisi.
“Kim ne derse desin, birlikte kahve içiyor olsak da, bunların hiçbir önemi yok.”
Tamim, önümüzdeki hafta İngiltere’ye karşı üç maçlık ODI serisinde Bangladeş’e liderlik edecek ve “gerçek kalelerde” oynamayı beklediğini söyledi – ancak ev sahipleri, özellikle alt kıta dışından gelenler genellikle düşük ve yavaş sahalar sunuyor.
“Gerçek kalelerde daha iyi oynamaktan bahsettik. Düşüncemizin bir yansımasını göreceksiniz” dedi.
“Bu ileriye doğru bir adım. Dünya Kupası’nda esas olarak vuruş dostu kaleler bekliyoruz.”
Tur, 6 Mart’ta Chittagong’un Zahur Ahmed Chowdhury Stadyumu’ndaki üçüncü ve son karşılaşmadan önce, Çarşamba ve Cuma günleri Dakka’nın Sher-e-Bangla Ulusal Stadyumu’nda iki ODI ile başlıyor.
Chittagong daha sonra 9 Mart’ta ilk Twenty20 uluslararası maçına ev sahipliği yapacak ve takımlar kalan iki maç için 12-14 Mart’ta başkente dönecek.
(AFP girişleri ile)