Takımın başarısı onu ayağa kaldırdı. Macháč sıralamada yükseliyor ve Davis Kupası’nı sabırsızlıkla bekliyor

QasiM

Global Mod
Global Mod
Ancak yetenekli oyuncu, kaptan Jaroslav Navrátil yönetimindeki Davis Kupası’nda hala sıralamanın ilk 100’ü arasında yer aldı, iki numara rolünü mükemmel bir şekilde yerine getirdi ve kendi gelişimi üzerinde özenle çalıştı.

Ve şimdi yakında 23 yaşında olacak tenis oyuncusu istenen ödülü aldı: Dünya sıralamasının “canlı” versiyonunda 79. sıraya yükseldi ve Eylül ayında Davis Cup’ta elde ettiği başarının ardından, Henüz bir maçı bozmadım. Son iki haftada iki rakibine üstünlük sağladı.

iDNES.cz’ye verdiği röportajda “Fransa’da başarılı olacağımı beklemiyordum” dedi.

Gibi?
Çoğu zaman orada pek başarılı olamadım. Fransa’daki Challengers benim favorim değildi, sanırım daha önce orada sadece çeyrek finale çıkabilmiştim. Bu yüzden sonunda başarılı olmayı başardığım için daha da mutluyum. Ve iki başlık sayesinde sevinç daha da büyük. Oradaki yüzeyi de beğenmedim, artık her şey yerine oturdu.

Son Davis Kupası final grubundaki galibiyetler size yardımcı oldu mu?
Yüzde yüz. Bir kişinin böyle bir etkinlikte başarılı olması onun özgüvenini artırır ve gelecekteki maçlarda ona yardımcı olur. Bu benim için gerçekten önemli, dolayısıyla Valencia’daki başarı beni heyecanlandırdı.

Hangisi görüldü.
Oyunumdan memnundum, Orleans’taki finalde kariyerimin en iyi performanslarından birini sergiledim. Şu anda kendimi iyi hissediyorum, arka arkaya iki turnuvayı domine etmek büyük bir başarı. Bu açıdan heyecanlıyım.

Şimdi dinlenmeyi planlamıyor musun?
Bratislava’ya meydan okuyan takıma kaydoldum ama öyle görünüyor ki bu üyelikten çıkmak üzereyim. Fiziksel olarak kendimi harika hissediyorum, sakatlanmadım ve harika oynadım.

Peki neden bu haftaki etkinlikten çekilmek istiyorsunuz?
Yorgunum ve bazı hastalıklara yakalanmış olmam mümkün. Titreşim var ve virüs kapmaktan nefret ediyorum. (Röportaj Salı günü gerçekleşti ve ardından Tomáš Macháč, Çarşamba günü başlaması gereken Bratislava’daki rakibinden çekildi.)

Anladım. Özellikle de şu anda “canlı” sıralamada 79. sırada olduğunuzda.
Bir şeyin başarılmış olması her zaman büyük bir avantajdır. Sıralamada iyi bir konum, nasıl oynadığınıza bağlı bir hediyedir, size unvanın keyfini iki kat verir.

Tomáš Macháč, Davis Kupası final grubunun açılış maçında topa odaklanıyor.

Ayrıca sizi Ocak 2024’teki Avustralya Açık ana müsabakasına katılmaya yaklaştırdığı için heyecanlı mısınız?
Kesinlikle. Bu sezon sonu hedeflerimden biri bu, işe yarayıp yaramayacağını göreceğim. Umarım. Ayrıca gelecek yıl daha fazla ATP turnuvasında oynamak istiyorum. Zaten birkaç elemeye kaydoldum, umarım bazılarına ulaşırım. Bir tenisçinin sınırları zorlaması ve giderek daha iyi maçlar oynamaya devam etmesi önemlidir.

Bu yıl önünüzde hâlâ Davis Kupası final turnuvası var.
Malaga’yı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum, hiç beklemediğimiz bir şeyi yapmayı başardık. İyi oynadık, umarım kasım ayında da elimizden gelenin en iyisini göstereceğiz.