Spor Bakanlığı WFI Müsteşar Yardımcısı Vinod Tomar’ı Görevden Aldı | Daha fazla spor haberi

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Birlik spor bakanlığı askıya alındığını duyurdu Vincent Tomarsekreter yardımcısı Hindistan Güreş Federasyonu (WFI) Cumartesi günü.
Askıya alınan WFI yetkilisi, askıya alınmasıyla ilgili herhangi bir iletişimi yalanladı ve haber ajansının bu duyuruya yanıt almak için kendisiyle iletişime geçtiğinde bu haberin kendisine ANI aracılığıyla ulaştığını belirtti.
ANI’ye konuşan Vinod Tomar, “Bunu bilmiyordum. Sadece ANI’den uzaklaştırıldığımı bir telefonla duydum. Bu konuda önceden herhangi bir bilgi almadım. Yanlış bir şey yapmadım.” Cumartesi.
Tomar, Cumartesi günü federasyon başkanı Brij Bhushan Sharan Singh aleyhindeki suçlamaları “temelsiz” olarak nitelendirdi.
ANI’ye konuşan Tomar, Delhi’deki Jantar Mantar’da bir dharna’da oturan ve güreşçilere karşı cinsel taciz ve mali yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiklerini söyledi. WFI başkanıiddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmamışlardır.
“İddialar asılsızdır. 3-4 gün oldu (pehlivanlar protesto edeli) ve hala bir kanıt sunmadılar. 12 yıldır onlarla ilişkim var ve hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. ya da suçlama,” dedi Tomar ANI’ye.
WFI başkanının, Birlik Spor Bakanlığı tarafından aleyhindeki soruşturma süresince görevinden istifa ettiğini de sözlerine ekledi.
Tomar, “Hakkında devam eden soruşturma tamamlanana kadar görevinden istifa etti. İstifa etmedi, ancak soruşturma bitene kadar WFI’nın günlük işlerinden uzaklaştı” dedi.
Hintli güreşçiler, hükümetten WFI şefi ve diğer üst düzey yetkililere karşı şikayetlerinin giderileceğine dair güvence aldıktan sonra protestolarını Cuma gecesi geç saatlerde sonlandırdı.
Sendikanın spor bakanı protestocu yıldız savaşçılarla gece geç saatlerde yapılan görüşmelerin ardından Anurag Thakur Brij Bhushan Sharan Singh’in, Olympian MC Marykom başkanlığındaki yedi üyeli “gözetim komitesi” kendisine yönelik iddialarla ilgili soruşturmasını tamamlayana kadar WFI’nin günlük işlerinden “istifa edeceğini” duyurdu.
Bakan, soruşturma komitesine raporunu sunması için dört haftalık bir yetki verildiğini de sözlerine ekledi.