Spor Bakanlığı, WFI aleyhindeki iddiaları ele almak için Babita Phogat’ı Gözetim Komitesine dahil ediyor | Daha fazla spor haberini araştırmak için

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Spor Bakanlığı Salı günü eski güreşçi eklendi Babita Fogatadlı kişinin adı denetim komitesi birkaç güreşçi, panelin oluşturulmasından önce kendilerine danışılmamasından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdikten sonra.
İzleme Komitesi, Bakanlık tarafından günlük yönetimi yürütmek üzere kurulmuştur. mücadele etme Hindistan Federasyonu (WFI). Soruşturma komisyonu raporunu bir ay içinde sunacak.

Gözetim Komitesi ayrıca WFI tarafından önde gelen sporcular tarafından yapılan cinsel suistimal, taciz ve/veya taciz, mali usulsüzlükler ve idari hatalar iddialarını da araştırmaktadır.
Babita Phogat şimdi, Khel Ratna Ödüllü MC Mary Kom, Sporcular Komisyonu Başkanı, Khel Ratna Ödüllü Yogeshwar Dutt, Yürütme Konseyi Üyesi, IOA, Dhyanchand ödüllü Trupti Murgunde, Misyon Olimpiyat Hücresi Üyesi, Radhica Sreeman başkanlığındaki Gözetim Komitesinin altıncı üyesi oldu. , Eski İcra Direktörü, TEAMS, Hindistan Spor Otoritesi ve Crd (Retd) Rajesh Rajagopalan, Eski CEO, Hedef Olimpik Podyum Planı” dedi.

Daha önce hükümet, güreşçiler tarafından cinsel suistimal ve tacizle suçlanan WFI Başkanı Brij Bhushan Sharan Singh’in soruşturması tamamlanana kadar WFI işlerini yönetmek için beş üyeli bir gözetim komitesi kurdu.
Güreşçiler, iki SAI yetkilisine ek olarak eski güreşçi Yogeshwar Dutt ve Trupti Murgunde’nin de bulunduğu komitede kendi seçtikleri bir kişiyi istiyorlar.

Görünüşe göre güreşçiler, Londra Olimpiyatları bronz madalyasını Federasyon başkanına yakın gördükleri için Yogeshwar’ın komitedeki varlığından memnun değiller.
Protesto eden güreşçiler, Union spor bakanı Anurag Thakur ile Singh’den dört haftalığına istifa etmesini isteyen maraton görüşmelerinin ardından Jantar Mantar’da WFI başkanına karşı üç günlük dharnalarını iptal etmeye karar verdiler.