YENİ DELHİ: Spor bakanlığı Cumartesi günü tüm faaliyetlerin iptal edilmesine karar verdi. Hindistan Güreş Federasyonu (WFI) Gözetim Komitesi resmi olarak atanana ve federasyonun günlük operasyonlarını devralana kadar.
Bu, devam eden sıralama yarışmasının askıya alınmasını ve devam eden faaliyetler için katılımcılardan alınan giriş ücretlerinin iadesini içerir.
Güreşçiler Protesto: Olduğu Gibi
Duyuru, hükümetin 20 Ocak 2023’te WFI’nin günlük operasyonlarını devralacak bir gözetim komitesi atama kararının ardından geldi.
Karar, sekreter yardımcısı WFI’dan kısa bir süre sonra geldi. Vincent Tomarderhal geçerli olmak üzere askıya alındı.
Askıya alınan WFI yetkilisi, askıya alınmasıyla ilgili herhangi bir iletişimi yalanladı ve haber ajansının bu duyuruya yanıt almak için kendisiyle iletişime geçtiğinde bu haberin kendisine ANI aracılığıyla ulaştığını belirtti.
Cumartesi günü ANI’ye konuşan Tomar, “Bunu bilmiyordum. Sadece ANI’den bir telefonla askıya alındığımı öğrendim. Bu konuda önceden herhangi bir bilgi almadım. Yanlış bir şey yapmadım.”
Cumartesi günü erken saatlerde Tomar, federasyon başkanı Brij Bhushan Sharan Singh aleyhindeki suçlamaları “temelsiz” olarak nitelendirdi. Tomar, ANI’ye Delhi’de bir dharnada bulunan güreşçilerin Jantar Mantar ve WFI başkanına yöneltilen cinsel taciz ve mali uygunsuzluk iddiaları, iddialarını destekleyecek hiçbir kanıt sunmadı.
“İddialar asılsızdır. 3-4 gün oldu (pehlivanlar protesto edeli) ve hala bir kanıt sunmadılar. 12 yıldır onlarla ilişkim var ve hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. ya da suçlama,” dedi Tomar ANI’ye.
“Hindistan Hükümeti, WFI’nin sorunsuz çalışmasını sağlamaya kararlıdır ve Gözetim Komitesi, Federasyon Yürütme Komitesi aleyhindeki tüm şikayetlerin soruşturulmasını ve Federasyonun verimli ve şeffaf bir şekilde yönetilmesini sağlamaya yardımcı olacaktır. sporcular,” dedi Birlik hükümetinden Cumartesi günü yapılan bir açıklama.