Son Servis: Sania Mirza, son selamına giden tenis hayatından gururla bahsediyor | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
DUBAİ: Sania Mirza geriye ve ileriye bakmaya alışkındır, bu bir bütünün parçası tenis oyuncunun yolculuğu Şimdi, için
kariyerinde son kez kenarda dubai vergisiz WTA 1000 Serisi Şampiyonası, son 20 yılı yansıtıyor ve düşüncelerini TOI ile özel bir sohbette paylaşıyor.
parça:
Tenis hakkında en çok neyi özleyeceksin?
Rekabeti, kazanma hissini, mücadeleyi özleyeceğim. Büyük kortlarda yürüme, kalabalığın tezahüratları arasında yürüme hissi, ama hepsinden önemlisi yarışmaları özlüyorum. En üst düzeyde rekabet etmek, her gün daha iyi olmak için kendimi zorlamak. Bu benim kanımda var. En çok özleyeceğim şey bu. Bundan sonra hayatımda ne yaparsam yapayım, o duygu tekrarlanamaz.
Sahada büyük savaşlar verdiniz, saha dışında da birçok zorlukla, davalarla, fetva tehditleriyle karşılaştınız. Hayatınızın o aşamasına dönüp baktığınızda, onu nasıl idare ettiğinize şaşırıyor musunuz?
Şimdi uzak bir anı gibi geliyor. Gözden kaçırma ve unutma eğiliminde olduğum çok iyi yerleşik bir savunma mekanizmam var.
hatta hayatta olan birçok kötü şeyi dışarıda bırakarak. Anı yaşamamız gerekiyorsa, devam etmemiz gerektiğini hissediyorum. Bununla başa çıkmanın tek yolu bu. Kötü gelir ve gider. Başardığım her şeyi başardığım için kendimle gurur duyuyorum. Olduğum kişi olmak, yapabileceğim şekilde yapabilmek.

Sania-getty2-1280

(Getty Images)
Geriye dönüp baktığımda evet çoktu, bırakın bir genç kızı, her birey için çok fazlaydı. Bu engeller olmasaydı bugün olduğum kişi olmayacağıma gerçekten inanıyorum. O kadın, o kişi olacağımı sanmıyorum, sahip olduğum güce sahip olmazdım. O kadar güçlü olmazdım. Bu benim
yolculuk ve tamamen kabul ediyorum.
Yolculuğunuzun hangi noktasında kariyerinizin bir anlamda farklı olacağını fark ettiniz?
düşünülemez?
Bunu başından beri biliyordum. Yolculuğumun başlangıcı farklıydı. ben farklıydım Eskiden okula gitme şeklim farklıydı, tenisim nedeniyle okulda bana öğretilenler farklıydı. Normal bir şekilde hiçbir şey yapmadım. Yaptığım şeyleri ilk yapan kişi olmak farklıydı. Daha önce hiç yapılmamıştı, bu yüzden her zaman farklı olacaktı. Biraz daha büyüdüğümde ve farklı olduğumu fark ettiğimde, gençliğimde olabilirdim. Farklı bir hayatım, farklı bir hedefim, farklı hayallerim vardı. Her şey farklıydı.
Başladığınız andan itibaren profesyonel sporlarda kadınlar için hayat kolaylaştı mı?
Umarım yolu kolaylaştırmak, inancı biraz güçlendirmek için küçük bir rol oynamışımdır. Sosyal medyada çok sayıda mesaj aldım, aynı zamanda kişisel mesajlar da aldım. Sindhu bana mesaj attı, Smriti Mandhana, bunlar benden çok daha genç kızlar, değişimi görenler onlar ve bunlar bugün sahip olduğumuz süper yıldızlar. Size bir şekilde saygı duyduklarını söyleyen diğer profesyonel sporculardan bu takdiri almak harika bir şey.

Sania-getty3-1280

(Getty Images)
Bize Haydarabad’daki ilk WTA şampiyonluğunuzdan bahseder misiniz? Ne hatırlıyorsun?
Hepsini hatırlıyorum, her detayını hatırlıyorum. fizik odasına gittiğimi hatırlıyorum
Maçımdan önce büyük RK Khanna’nın “bu hayatımın en mutlu günü çünkü daha önce hiç olmayan bir tenis stadyumuna ücretsiz giriş hakkı verilmedi” dediğini hatırlıyorum. İnsanların sıraya girdiğini hatırlıyorum. Stadyuma kendim girmeye çalıştığımı ve dışarıda binlerce insan olduğu için geçemediğimi hatırlıyorum.
Çok uzun zaman önceymiş gibi hissetmiyor ama neredeyse 18 yıl önceydi. Maç noktasını hatırlıyorum. Nasıl hissettiğimi hatırlıyorum. CM Chandrababu Naidu’nun orada olduğunu hatırlıyorum, tüm karmaşık ayrıntılarını hatırlıyorum. Genel olarak tenis ve spor üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum, özellikle şehrimizin genç sporcuları kendilerine inanmaya başladılar. Daha önce pek çok genç kadın sporcu bu tür bir kabul ve tanınma görmemişti.
Baskıyla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Baskı beni güçlü yaptı. Pek çok insan, bunun olduğu baskıyı hissettiklerinde bunu söyleyemez.
gerçekten bir ayrıcalık.
Sizce bugün Hintli bir kadının sporda karşılaştığı en büyük zorluk nedir?
Bugün bile, ebeveynlerin veya toplumun, genç bir kız profesyonel bir sporcu olmak istediğini söylediğinde bunun ciddi bir şey olduğuna inandığını düşünmüyorum. 30 yıl öncesine göre daha iyi, ama bence bir kadının üzerinde çok büyük bir[sorumluluk]var, bir kadının bunu yapması ve esmer olmaması, dışarı çıkıp erkeklerle şortla oynaması, bir kadın olması gerekmiyor. “erkek fatma”. Bunlar toplumun genç kadınlara dayattığı normlardır. Belli bir yaşta evlenmeli, çocuk sahibi olmalısın çünkü nesillerdir bu böyle.
Bu nedenle, Hintli bir kadın sporda başarılı olduğunda, sadece sahada ve saha dışında mücadele etmekle kalmaz, aynı zamanda saha dışında da pek çok sosyal mücadele verir.