Sıkı çalışma ve özveri ile daha iyi sonuçlar elde edin: Kıdemli IAS Vani Mohan

ManK

New member

Amaravati: Gençlik Hizmetleri ve Spor Baş Sekreteri Dr. G. Vani Mohan, öğrencilerin sıkı çalışma, konsantrasyon, özveri ve sürekli çalışma ile her şeyi başarabileceklerini belirtti. Öğrencilere hayatta öğrenmeyi ertelememelerini önerdi. Çarşamba günü Guntur bölgesindeki Vignan Üniversitesi Vignan Mahotsav’daki yıllık öğrenci partisinde konuşan Vani Mohan, her öğrencinin hayatta bir şeyler başarmak için planlar yapması gerektiğini söyledi.
“Öğrenciler hayatın her aşamasından, her dakikasından keyif almalı ve başarının kıyılarına ulaşmalıdır. Öğrenciler kendilerini ders çalışmakla sınırlamamalı, yoga, müzik, oyun, kültürel faaliyetler ve sosyal hizmetlere aktif olarak katılmalıdır. Vani Mohan, öğrenciler yenilgiyle karşı karşıya kaldıklarında ve zaferin kıyılarına ulaştıklarında hayal kırıklığına uğramamalı” dedi.
Vignan Üniversitesi’ndeki spor ve kültür yarışmasına 20.000’den fazla öğrenci katıldı. Farklı eyaletlerden gelen öğrenci-sporcular bir yürüyüş düzenleyerek baş konuk ve diğer konuklara şeref kıtasını takdim ettiler. Dr. Vignan Eğitim Kurumları grup başkanı Lavu Rathaiah, öğrencilerin zindeliği yüksek bir öncelik haline getirmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca öğrencileri formda tutmak için kolejde kondisyon kredisi vermeye karar verdiklerini söyledi. Öğrencilerin fiziksel olarak zinde olana kadar zihinsel olarak zinde olmayacaklarını söyledi. Rathaiah, “Öğrencilere ekip olarak nasıl çalışacaklarını ve liderlik becerilerini nasıl öğreneceklerini öğretmek için ulusal düzeyde bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz” dedi. Vignan Üniversitesi Rektör Magnificus Profesör P.
Nagabhushan, gençlerin güçlerini ve becerilerini ortaya çıkarmaları ve Hindistan’ın itibarını onurlandırmaları gerektiğini söyledi. “Mahotsav, gençlerin doğasında var olan yaratıcı yeteneklere sahip olduğu için yaratıcılığı teşvik etmeyi amaçlıyor. Eğitim sadece mevcut kitaplardan ibaret değildir. Spor ve kültürel programlarda çokça bulunur. Gençler, yerleşik enerjilerini ülkenin yararına kullanmalı” dedi Dr Nagabhushan. Yazı İşleri Müdürü Dr MS Raghunathan, dekanlar ve diğer öğretim üyeleri hazır bulundu.
Büyük Mahotsav 82 etkinlikte gerçekleşti. İlk sportif başarı, voleybol, basketbol, kabaddi, masa tenisi, satranç, atletizm ve top atma gibi spor dallarında öğrenciler için ulusal yarışmaları içeriyordu. Bunun dışında kültür, edebiyat, güzel sanatlar, moda, müzik, dans, spot ışığı, tiyatro sanatları ve diğer teknik ve sanatsal alanlarda ulusal yarışmalar başlatıldı. Para-atletizm öğrencileri için özel atletizm etkinlikleri düzenlendi.