MELBOURNE: Ariana Sabalenka bir hayat dersidir. Bir şeyle mücadele eden herkes için bir destek. Üç yıl önce babasını kaybetti. Sergei Sabalenka 43 yaşındaydı ve onun sayesinde kızı tenis oynadı.
Son yıllarda, Belaruslu, geçen yıl 55 maçta 428’lik vahşi bir çift hata skoru ile sallantılı bir zeminde. WTA Turu’ndaki bu statüde kaçak bir lider, her gün mahkemeye döndü ve saklanmayı reddetti. Sonbaharda sorunun zihinselden çok fiziksel olduğunu öğrendi. Standart bir biyomekanik ayarı.
Topun atılmasıyla başlayan hareket devam ederken, Sabalenka sahip olduğu şeyle yürür. Bu, 24 yaşındaki oyuncunun Cumartesi günü Melbourne Park’ta ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanması için yeterliydi.
Yeni dünya 2 numara, 29’da çift hatada liderlerden biriydi. Avustralya Açıkayrıca 46 ası da yere serdi, ondan sonra ikinci oldu Elena Rybakina (54). Sabalenka’nın kutusunda duygu dolu sahneler yaşandı. Rod Laver Arenası Cumartesi günü. anton dubrovkoçu ve Jason Stacy, antrenör, final boyunca rafa kaldırıldı. Sonunda, Dubrov’un yüzü rahatlayarak titredi.
Sabalenka için çifte hataya yol açan şüpheler değil, tam tersiydi. Sabalenka, “İnsanlar imza istediğinde içimde tuhaf bir his vardı. Neden imza istiyorsun diye düşündüm. Ben hiçkimseyim. Benim Grand Slam’im yok” dedi Sabalenka.
“Hislerimi değiştirdim. Kendime daha çok saygı duymaya başladım. Burada çok sıkı çalıştığım ve aslında iyi bir oyuncu olduğum için burada olduğumu anlamaya başlıyorum.” Erken dönemdeki birikmiş işlerden kurtulmasına yardımcı olan şey, bu farkındalıktı. Rybakina Cumartesi günü.
“Pistte ne zaman zor bir an yaşasam, kendime bunların üstesinden gelebilecek kadar iyi olduğumu hatırlattım.”