Sidney’den Adelaide’ye Yeni Yıl sınavına giremiyorum: Michael Clarke | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

SYDNEY: Eski Avustralya kaptanı Michael Clarke, Güney Avustralya’dan Yeni Yıl testini Yeni Yıl testine getirmek için bildirilen bir teklifle alay etti. Adelaide oval ile Sidneydüşünülemez olduğunu söylüyor.
aynı gibi Boxing Day denemesi Melbourne Kriket Sahası ile eş anlamlıdır, Sidney kriket sahası (SCG) geleneksel olarak yeni yılın ilk oyununa ev sahipliği yapar.
Ancak, yılın bu zamanlarında Sidney’deki kötü hava, Güney Afrika’ya karşı Üçüncü Test sırasında meydana gelen en son aksaklıkla birlikte, çok fazla hüsrana neden oldu.
Testin birinci ve ikinci gününde önemli bir aksama yaşanırken, üçüncü gün boyunca maç ehli bir beraberlikle sona ererken yağmur yağdı.
Son sekiz yılda Sidney’de kötü hava koşullarının Test kriketini yüzde 64 oranında etkilediği tahmin ediliyor.
News.com.au’da Cuma günü yayınlanan bir haberde, Güney Avustralya Başbakanı Peter Malinauskas’ın bunu doğruladığı bildirildi. Adelaide Yeni Yıl Testinin SCG’den Adelaide Oval’e taşınması konusunda Cricket Australia’ya (CA) başvurdu.
Malinauskas raporda, “Adelaide Testinde, Perth Testinde yaptığımızdan iki kat daha fazla insanımız olduğunu düşünüyorum. Çok daha küçük bir nüfusa sahip olmamıza rağmen, genellikle Sydney’den daha fazla insanımız var.”
“Güney Avustralyalılar sporlarına tutkuyla bağlılar. Ben de dahil olmak üzere kriketlerini seviyorlar, bu nedenle ürünlerini ülke çapında daha fazla insan için geliştirmek üzere Cricket Australia ile çalışmaya hazırız.”
Ancak Yeni Güney Galler’den Clarke, bunun bir hüsnükuruntu olduğunu söyledi.
“Gerçekleşmez,” Clarke Cuma günü Büyük Spor Kahvaltısında söyledi.
“Boxing Day’i MCG’den alamazsınız ve Yeni Yılı SCG’den alamazsınız, (bir) kesinlikle beyinsiz. Duran gün, bu ülkede Test kriketinin bittiği gündür.
“(Adelaide) test eşleşmeleri mükemmel. Işık altında olduklarında mükemmel, çok iyi çalışıyor. Bunu neden değiştirmek istesinler?” diye sordu.