Shweta Sehrawat: Çocukken erkeklerle oynamaktan 19 yaş altı Dünya Kupası kriket yıldızına | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Şweta Sehravat okulunun bölgeler arası voleybol şampiyonalarını kazanmasına yardımcı oldu
YENİ DELHİ: Sanjay ve Sema Sehrawat Güney Delhi’den iki kızı ve bir oğlu var. Kızları erken spor yapmaya başladı ama oğlu ilgilenmedi. En büyük kızından yıllar sonra Swati Akademisyenlere odaklanmak için kriketten emekli olan Shweta, U-19 Dünya Kupası galibi olmaktan artık sadece bir adım uzakta. Pazar günü finalde İngiltere ile karşılaşacak takımın yıldız smaçörü o.
Sanjay yıllarca meslektaşlarına kızının krikette iyi olduğunu söylemeye çalıştı ama kimse zahmet etmedi. Çift, kızının oynadığı her maça gitti. Shweta, geçtiğimiz iki hafta içinde Hindistan’ı ilk U-19 Dünya Kupası finaline götürürken, Sanjay aynı meslektaşlardan telefonlar aldı.

5

“Arey yaar teri beti toh bahut achcha khelti hai. (Dostum, senin kızın iyi bir oyuncu),’ derler Sanjay’e. Sanjay, “Bu insanlar Shweta’nın gerçekten kriket oynadığını fark ettiler,” diye güldü.
Şweta takımının İngiltere’ye karşı işini bitirene kadar bu yeni ilgiden uzak durmaya kararlıdır. “Takımındaki kızların neredeyse tamamı bir platformda röportaj yaptı. Bana Dünya Kupası bitene kadar röportaj yapmayacağını söyledi. Son birkaç gündür onunla mesaj yoluyla konuşuyoruz.” Sanjay dedi. Cumartesi günü TI.

6

Bunlar kadın kriketinde heyecan verici zamanlar. Giderek uygulanabilir bir kariyer seçeneği haline geliyor. Shweta, gençliğinden beri sporla ilgileniyor. Babası onu, en büyük kızının bowling oynadığı akademiye götürdü. Sanjay, “Shweta, sadece sekiz yaşındayken tenis topuyla erkeklere karşı oynadığında yeteneğini gösterdi. Akademi koçu o kadar etkilendi ki, onun deri topla antrenman yapmasında ısrar etti.”
Gururlu baba, “Birçok sporda iyiydi. Okulunun bölgeler arası voleybol şampiyonalarını kazanmasına tek başına yardım etti. Badmintonda iyiydi ve biraz da paten yaptı,” diye ekledi gururlu baba.

7

Shweta’nın krikete olan ilgisi, 2016’da Ferozeshah Kotla’da Hindistan ile Pakistan arasında oynanan T20 Kadınlar Dünya Kupası maçını izlediğinde zirveye ulaştı. görüntülendi Harmanpreet Kaur Dünya Kupası yarı finalinde Avustralya’ya deplasmanda 171 gol atmayın. O zamanlar kriket bağımlısıydı ve tüm maçları televizyonda izliyordu. Harmanpreet’i takip etmeye başladı, Smriti Mandhana ve Virat Kohli,” dedi Sanjay.
Shweta’nın yolculuğu, Hindistan’ın şu anki U-19 kaptanını alıp U-16 kriketinde uluslararası yıldız Shafali Verma’nın Haryana takımını kurduğunda bir dönüş yaptı. Sanjay, “Shweta çok yönlü bir atıcıydı. Yarım asırda 7 numarada sopayla gol attı ve maçı Delhi için kazandı. Sonra sıralamaya yükseldi,” diye hatırladı Sanjay.

#TeamIndia, #U19T20WorldCup finaline yürüyor. Ina’da finale kalan ilk takım oldular… https://t.co/CIAHDKqwK6

— BCCI Kadınları (@BCCIWomen) 1674816762000
Shweta’nın ablası, X sınıfı geçtikten sonra bilim okumayı seçtiği için kriketten ayrıldı. Ancak Sanjay ve Seema, ne yapmak istediğine karar vermeyi modern okulda okuyan Shweta’ya bıraktı. “Tek şartımız lise eğitimini tamamlamasıydı. X sınıfından sonra beşeri bilimler okumaya gitti. Onun bir kriket oyuncusu olacağına ikna olmuştuk. Kızın topa şu şekilde vuracağı için birkaç gün içinde sopasını kırdığını görmüştüm. Sanjay, gençliğinde bu kadar zor” dedi.
Baba, kızı tarafından terk edilmedi. “Shweta krikete odaklanmak için sanatı seçti ama bize mezuniyetini tamamlamak istediğini söyledi ve bu yüzden NCA’ya yönetim kurulu sınavları olduğu için Mayıs-Haziran aylarındaki U-19 kampına katılamayacağını yazdı. NCA başkanı VVS Laxman onun için bir istisna yaptı ve daha sonra katılmasını istedi. Anantapur’daki o turnuvada yalnızca iki yüzbaşıdan biriydi” dedi.

Altın standardı ile buluşma!
👏
👏
Cirrit Atıcı ve Olimpiyat Altın Madalyası @Neeraj_chopra1 #TeamIndia ile etkileşim kurdu ah… https://t.co/ByjVqpav5O

— BCCI (@BCCI) 1674924858000
Sanjay, Shweta’ya tavsiye vermediğini söylüyor. “Hepsini kendi başına yaptı. Ben sadece gururlu bir babayım” dedi.
Pazar günü ne olursa olsun, Shweta anne babasını çoktan gururlandırdı ve kız kardeşinin hayalini gerçekleştirdi.

#TeamIndia yarınki büyük ICC U19 Kadınlar Dünya Kupası Finali için hazırlanırken, BCCI Onursal Sekreteri @JayShah… https://t.co/ciGzr0fWwI

— BCCI Kadınları (@BCCIWomen) 1674918622000