MELBOURNE: Eski Avustralyalı kaleci Ian Healy, üretken koşucu Usman Khawaja’nın Hindistan’ın 9 Şubat’ta başlayacak dört Test Sınır-Gavaskar serisinden önce test maçlarının gerekli olmadığı görüşüne katılmıyor.
Avustralya, Nagpur’daki açılış testi için Hindistan’da tek bir test maçı oynamayacak ve tur ekibinin bir üyesi olan Khawaja, geçtiğimiz günlerde takımın kıta altı wicket alma şansını etkilemeyeceğini söyledi.
Khawaja kısa süre önce Avustralya basınına “Tur öncesi hiç bizimle birlikte oldunuz mu? Oynadığımızda küçük kapıları alabilirler, ancak test maçlarına gidiyoruz ve orada yeşil Gabba tarzı küçük kapılar var, öyleyse ne anlamı var,” dedi.
“Sanırım sonunda öğrendik. Bir gösteri maçı yapmayacağımızı duyduğumda, (baş antrenör) Andrew McDonald’a gittim ve ‘iyi fikir’ dedim.”
58 yaşındaki Healy, Perşembe günü karşı çıkmak için yalvarıyor ve Khawaja gibi formunun zirvesinde olan birinin Hindistan sahalarında ince ayara ihtiyacı olmasa da, yan tarafta alt kıta küçük kapılarına alışmak zorunda kalacak birçok kişi olacağını söylüyor.
Perşembe günü SEN Radio’ya konuşan Healy, “Bu doğal bir topa vuran oyuncu (Khawaja) konuşuyor,” dedi.
“Bence spinner’lar ve geri dönmeden önce biraz tekrara ve eziyete ihtiyaç duyan doğal olmayan oyuncular da öyle. Maçlar için çalışmak herkese göre değil, ama bazıları için öyle,” diye ekledi. . İyileşmek.
Aşağıdaki tur tarafı Pat Cummins Testler arasında tur maçları oynaması planlanmadı ve Healy bunun Avustralya’nın kritik serideki şansını azaltabileceğine inanıyor.
“Oyuncuları nasıl forma sokarız? Dört Test arasında oyun olmaz. Üç maç yedek kulübesinde oturan biri sürüklenebilir, dikkatli olmalıyız.”
119 Test ve 168 ODI’nin emektarı, hız uzmanı Lance Morris gibi tur sırasında Avustralya için ilk çıkışını yapabilecek biri hakkında endişelendiğini ekledi.
“Biraz endişeliyim, bir Usman (Khawaja) ve onun harika bir doğal yeteneğe sahip bu tür bir kişiliğe sahip olması için o kadar fazla değil. Ama bir Lance Morris, onu hayatta tutmak istiyorum, onun için oyunlar arardım. bunların çifti (oyuncular).
Healy, “Oyun oynamalarını, Hindistan’da böyle bir şey varsa bir kulüp maçı olup olmadığına bakmalarını istiyoruz. Onun (Morris) yaşlanmasını veya arkasında form olmadan sıkılmasını istemiyorum,” diye açıkladı Healy.