Şehirlerimiz ve kasabalarımız okul eğitiminde hızlı bir dönüşüme tanık oluyor: LG

ManK

New member
JAMMU: Vali Yardımcısı Manoj Sinha tarafından yönetilen üç okulun ortak yıllık işlevine bugün katıldı. Shrimati Dewanini V.Badrinath Eğitim Vakfıbu vesile ile Genel Zorawar Singh Oditoryumu, Jammu Üniversitesi.
Vali Teğmen, Vakfı Jammu ve Keşmir’in eğitim sektörüne yaptığı muazzam katkılardan dolayı tebrik etti.
Şehirlerimiz ve kasabalarımız hızla bir dönüşüme sahne oluyor. okul eğitimi. Teknoloji ve geleneğin kaynaşması, okulların mutlu okullar olması için ilerici bir yol sağlar. Vali yardımcısı, sosyal bağın, evrensel değerlerin, yaşam becerilerinin ancak mutlu bir okulda öğrenilebileceğini kaydetti.
Vali Yardımcısı, Shrimati Dewanini V. Badrinath Eğitim Vakfı tarafından yönetilen okulların, öğrencileri sınıftan gerçek dünyaya sorumlu ve ilgili vatandaşlar olarak yönlendirme vizyonuyla kaliteli eğitim sağladığını görmenin cesaret verici olduğunu söyledi.
Vali Teğmen, eğitim sektöründe reformların uygulanması gerektiğini vurguladı ve öğrencilerin öğrenme alanlarının sınıfın ötesine geçmesi gerektiğini vurguladı. Hızlanma çağında, öğrenciler sadece rakamlar değil, geleceğimizdir ve empati, şefkat ve farkındalık ile seçkin profesyonellerin ince dengesini yansıtmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
Okullar ve eğitim sistemi, öğrencilerimizi gerçek dünyaya hazırlamak için çaba sarf etmelidir ve seçtikleri kariyerde daha üretken ve başarılı olabilmeleri için en az altı beceriye ihtiyaçları olacaktır: merak, eleştirel düşünme, uyum sağlama, etkili iletişim, takım çalışması ve işbirliği. Vali Teğmen dedi.
Ülke genelinde eğitim sisteminde yaşanan dönüşümden bahseden Vali Yardımcısı, milli eğitim politikasının hem sınıf hem de saha araştırmalarına katılım ve katılıma özel önem verdiğini söyledi.
Vali Korgeneral, günümüzde bir öğretmenin en önemli rolünün merak ve işbirliği için bir atmosfer yaratmak ve öğrencileri daha fazla hayal gücüne sahip olmaya ve yaratıcı beceriler geliştirmeye teşvik etmek olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Teğmen, okulların bağımsız düşünmeyi beslemesi, bireysel gelişim için canlı bir alan sağlaması gerektiğini vurguladı. Bilgi, beceri, yenilik ve farkındalığın gelişmesine yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.
Vali Yardımcısı, bir öğrencinin daha iyi bir bilim adamı, doktor, mühendis veya müzisyen olabilmesinin daha meraklı, yaratıcı olma ve geleceğe yön bulmada yardımcı olacak değerleri öğrenme çabalarına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Teğmen ayrıca, öğrencileri konu ve disiplin sınırlarının ötesinde düşünmeye teşvik eden bir işbirlikçi ve akıl hocası olarak hareket eden bir öğretmenle daha fazla öğrenci ve öğretmen katılımına odaklanma gereğini vurguladı.
DBN Güven Sekreteri Smt Gauri Nayar, açılış konuşmasında güven tarafından yönetilen okulların işleyişine ışık tuttu.
Shrimati Dewanini V. Badrinath Eğitim Vakfı üç kurumu yönetmektedir: DBN Vidya Mandir Mubarak Mandi, DBN Vidya Mandir Amarvilla ve SNS Vidya Mandir. DBN kurumları, J&K genelinde mükemmellik merkezleri olarak büyük saygı görmektedir.
Okullardan öğrenciler, Hindistan’ın eski eğitim mirasını sergileyen ulusal entegrasyon konulu kültürel performanslar sundular.
Etkinliğe DBN Eğitim Vakfı Başkanı Sh Virendrajit Singh, mütevelliler, müdürler, öğretmenler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.