‘Savunmasız’ Rafael Nadal, Novak Djokovic’i Avustralya Açık’ta açık ara favori olarak görüyor | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

MELBOURNE: Son şampiyon Rafael Nadal Cumartesi günü, yarışa girerken kendini savunmasız hissettiğini itiraf etti. Avustralya Açık hazırlıkta iki üst üste yenilginin ardından ve Novak Djokovic’in açık bir favori olduğunu söyledi.
22 kez Grand Slam galibi, sezonun açılış maçında karma takımlar için Sidney’deki United Cup’ta 12. sıradaki Cameron Norrie’ye ve ardından tekrar Avustralyalı Alex de Minaur’a karşı kaza yaptı.
İspanyol oyuncu, Avustralyalı karşısında 1-0’lık bir galibiyetin ardından üst üste altı maç kaybetti.
36 yaşındaki en iyi seribaşı, Pazartesi günü Melbourne Park’ta bu hafta Adelaide’de yarı finale yükselen 21 yaşındaki gelecek vaat eden Briton Jack Draper’a karşı ilk tur testiyle karşı karşıya kalacak.
“Muhtemelen olabilecek en zorlu ilk turlardan biri… genç, güçlü, sıralamalarda çok çok hızlı büyüyor, iyi oynuyor” dedi.
“Başlangıçta turnuvaya girmek benim için büyük bir zorluk. Bakalım. Kendime bir şans vermek için buradayım. İyi oynadığını biliyorum.”
Nadal, son yedi maçından altısını kaybetti ve ABD Açık’ta son 16’da Frances Tiafoe’ya mağlup oldu.
Savunmasız hissedip hissetmediği sorulduğunda, savunan şampiyon, “Elbette, şüphesiz.
“Her zamankinden daha fazlasını kaybettim, bunun bir parçası bu. Durumu kabul edin. Bence bu durumu kabul edecek ve bugün sahip olduğum şeyle çalışacak kadar alçakgönüllüyüm.”
“Bütün bu ivmeyi yeniden kazanmalıyım. Galibiyetlerle kendime olan bu güvenimi yeniden oluşturmalıyım. Ancak her zamankinden daha fazla kaybettiğim doğru.”
Kısa süre önce baba olan Nadal, Rus Daniil Medvedev’i geçerek geçen yılki Avustralya Açık’ı ve 21. Grand Slam tekler şampiyonluğunu destansı beş setlik bir galibiyetle kazandı.
Bu zafer, ezeli rakibi ve dokuz kez Avustralya Açık galibi Djokovic’in Covid-19 aşısı olmayı reddetmesinin ardından turnuva öncesinde tutuklanıp sınır dışı edilmesinin ardından geldi.
Nadal’ın rekor kıran 22 Slam şampiyonluğuna yetişmek isteyen Sırp yıldız, geçen hafta Adelaide International I etkinliğini kazandıktan sonra bu yıl geri döndü ve formunun zirvesinde.
Bunu, 2022’nin sonunda bir başka ATP Finalleri tacını takip etti.
Nadal, İspanyol gazetecilere eski rakibinin açık ara favori olduğunu söyledi.
“Djokovic çok iyi hazırlanmış görünüyor. Yıl sonunda harika sonuçlar aldı, yıla da kazanarak başladı. Bu ona her zaman iyi gelen bir turnuva” dedi.
“Favoriler hakkında konuştuğumuzda, turnuvanın başlamasından önceki Cumartesi günü, şampiyonluğu kazanan en büyük favorinin o olduğuna hiç şüphe yok.
“Ama daha önce Cumartesi günleri turnuva kazanmıyorsunuz, bunu çok iyi yapabileceğini göstermesine rağmen bunun için iki hafta çalışmanız gerekiyor.
“Kazanırsa onu tebrik edeceğiz. Tarihi bir şey yapmış olacak, o kadar. Benim hayatım değişmeyecek.”
Nadal, bu yıl sadece iki maçını kaybetmesine rağmen, her geçen gün daha iyiye gittiğinde ısrar etti ve son haftalarda her zamankinden daha fazla antrenman yaptı.
“Kişisel momentumum kötü değil, size söylüyorum. İyiyim ve mutluyum. İyi antrenman yapıyorum” dedi.
“Bacaklarımda daha hızlı hissediyorum. Daha fazla özgüvenle daha iyi oynadığımı hissediyorum” diye ekledi.
“Buradaki son üç haftalık hazırlık benim açımdan çok olumlu geçti.”