Sarabjot Singh: ‘Şuta başlamak için futbolu bırakın’: Sarabjot Singh’in Dünya Kupası altını, onu Hindistan’ın yeni altın parmağı yapıyor | Daha fazla

QasiM

Global Mod
Global Mod

BHOPAL: Ambala’nın Bhagirath Devlet Okuluna gidiyor, Sarabjot Singh yaz kampı sırasında derme çatma bir atış poligonunda havalı tüfekler tutan bazı çocuklar gördü. O sırada 13 yaşındaydı ve futbolcu olma umudunu besliyordu. Ancak kağıt hedeflere silah doğrultan çocukların görüntüsü aklından çıkmıyordu. Babasının yanına gitti ve ‘Baba ben çekimlere devam etmek istiyorum’ dedi.
2014 yılıydı. Sarbjot’un babası Jitender Singh, bir çiftçi, oğluna sporun oldukça pahalı olduğunu söyledi. Ama sonunda, aylar süren ısrardan sonra Sarabjot kabul etti.
Bu, ailenin asla pişman olmayacağı bir karar, özellikle de Sarabjot’un 10m havalı tabancada ISSF Dünya Kupası birinci sınıf altın madalyası sayesinde Sarabjot’un Paris Olimpiyatlarının kapısını zorla çaldığı Çarşamba gününden sonra.
Ancak Sarabjot’un uluslararası bir üst düzey etkinlikte podyuma çıkması an meselesiydi. Yerli turda, hassasiyeti ve soğukkanlılığı onu iki yıl üst üste ulusal şampiyon yaptı ve şu anki taç da dahil.

Altın!!!
🥇
Sarabjot Singh, @issf_official Dünya Kupası Tüfek/Tabanca Bhopal’da Erkekler 10m Havalı Tabancayı kazandı. Tebrikler… https://t.co/P5GSPbrvxc

— NRAI (@OfficialNRAI) 1679466322000
Ancak, Sarbjot’u daha iyisini yapmaya iten Kahire’de dördüncü sırada bitirmekti.
Sarabjot, “Kahire benim ilk büyükler dünya kupamdı, ben de finaldeydim ama dördüncü bitirdim.” TimesofIndia.com. “Bir sonraki Dünya Kupası’nda daha iyisini yapmaya ve tüm eksiklikleri gidermeye kararlı olmamı sağladı.”
Sarabjot’un Kahire ve Bhopal arasında yaptığı çalışma harikalar yarattı ve belli bir tarzda.
çarşamba Madya Pradeş Devlet Atıcılık Akademisi burada Sarabjot önce 585 puanla elemeyi geçti ve ardından Azerbaycan’ı yenerek daha da iyi bir tarzda altın madalya kazandı. Ruslan Lunav Altın için oyunda 16-0. hemşehrisi Varun Tomar bronz madalya kazandı.
Sarabjot, “Bu benim ilk üst düzey madalyam. Hindistan için bir şeyler yapmak istediğim her zaman aklımdaydı,” dedi.
Etkinliği 10.9’luk son atışla bitirdi ve Sarabjot’un Kahire’de Hindistan’ın Delhi dışında ilk kez ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası’nda daha iyisini yapma sözü verdikten sonra gösterdiği kararlı çabayı perspektif haline getirdi.
Sarabjot, Lunev’e karşı 10-0 öne geçtiğinde, 16-0’lık skorun zihninde oynamaya başladığını itiraf etti.
“Sadece üç şut kalmıştı. Sonunda, yapmam gerekirse (16-0 galibiyet) tekniğime ve sürecime daha fazla odaklanmam gerektiğini biliyordum” dedi.
Ancak kendisine bu sonucu verenin eğitiminde yaptığı değişiklikler olduğunu yineledi.
TimesofIndia.com’a konuşan Sarabjot, “O zamanlar (Kahire’de) fiziksel ve zihinsel hazırlık iyi değildi. Bu yüzden eğitime odaklandım ve psikologla temasa geçtim ve çokça meditasyon yaptım.” .
“İkinci kez (2022’de) ulusal şampiyon oldum ve bu bana güven verdi.”
Bu konuşmanın sonlarına doğru Sarabjot koçundan bahsetti. Abişek Rana onu bir şampiyon yapmak için.
“Bölge düzeyinde ilk turnuvamı oynadığımda gümüş madalya kazandım. Abhishek ile o zaman tanıştım efendim. 2016’dan beri onunla antrenman yapıyorum ve ayrıca ulusal gençler şampiyonu oldum. Onunla 7×24 iletişim halindeyim. “
Bir sonraki acil hedefinde Sarabjot’un yanıtı, attığı 10.9 puan gibiydi – aynen.
“Dünya Şampiyonası ve ardından Asya Oyunları.”