Saoji mutfağı, gala yemeği için darı tarifleri | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod


Nagpur: Saoji tavuğundan yerel olarak yetiştirilen darı tariflerine kadar, 20 Mart’ta C20 delegeleri için planlanan gala yemeği menüsü güçlü bir Nagpuri aromasına sahip olacak. Futala’daki müzikli fıskiyeyi özel olarak gördükten sonra, C20’nin 200’den fazla delegesi, yerel kültürü öne çıkarmak için özel olarak tasarlanmış bir menü ile damak tadına hitap eden paletlerden oluşan bir kolaj deneyimleyecek.
Swadesh Singh, Saus Şerpa C20 için ve sorumlu sekretarya, “Gala yemeği temel olarak Nagpur’un yerel lezzetlerini bir tabakta sergileyecek. Açık hava yemeği sırasında C20’nin yabancı delegeleri yerel mutfağı tadacak, tarifleri anlayacak ve ülkemizin sunduğu inanılmaz zengin ve çeşitli yemek seçeneklerini deneyimleyin.”
Menünün ünlü bir şef tarafından büyük bir titizlikle oluşturulduğunu sözlerine ekledi. Vişnu Manohar. Singh, “Menüde darı bazlı tarifler yer alacak ve bu da bizim için mevcut olan sağlıklı yiyecek seçeneklerine bir pencere sağlayacak” dedi.
Manohar şimdiden büyük etkinlik için en küçük detayları planlamaya başladı ve bu sefer konu sadece yemek değil. “Gösterilecek olan yemek ve kültür. Örneğin, saoji mutfağının yanında, Bunkar topluluğundan (dokumacılar) bu yeme tarzının kaynağı olan insanlar olacak. Dokumadan günümüze nasıl geldiklerinin hikayesini paylaşacaklar. gıda endüstrisi ve bir niş yarattı” dedi Manohar.
Her yemeğe bir QR kodu eşlik ediyor. Manohar, “QR kodu, telefon kullanıcısına tatmak üzere oldukları yemeğin malzemeleri, tarifi, tarihi ve hatta besin değeri hakkında bilgi veriyor” dedi.
Hindistan ‘Darı Yılı’nı kutlarken, Manohar bu eko ve cep dostu malzemelerle tarifler serisine devam ediyor. “Darı her yöreye özgüdür ve en güzel yanı da çok az su ve özenle yetişmesidir. En fakir çiftçi bile darı yetiştirebilir. Bunun dışında darının besin değeri buğday veya pirince göre çok daha sağlıklıdır.” söz konusu. Manohar.
Kıta konuk çeşitliliği göz önüne alındığında menüde yemekler de yer alacaktır. Manohar, “Atithi devo bhava. Herkes için bir şeyler olmalı çünkü onlar bizim misafirimiz,” dedi.