MUMBAI: Bunun bir nedeni var. Sarpharaz Han şimdiye kadar Hindistan için seçilmemiş olmasına rağmen twitter veya sosyal medyada trend oluyor. 36 birinci sınıf maçta 25 yaşındaki oyuncu, 80.47 gibi inanılmaz bir ortalamayla 3380 sayı kaydetti. son 3 Ranji Ödülü Sezon Sarfaraz durdurulamaz oldu – 6 maçta 928 koşu @ 154.66, 6 maçta 982 koşu @ 122.75 ve ardından şu ana kadar mevcut sürümde 801 koşu @ 89.00.
Doğal olarak, birçok eski kriket oyuncusu ve taraftar, bu hafta Yeni Zelanda’ya karşı beyaz top serisi ve evlerinde Avustralya’ya karşı ilk iki Test için tarafı seçtikleri için ulusal seçiciler tarafından bir kez daha görmezden gelindiğini görünce şaşkına döndü.
Her nasılsa, adam seçmenlerin son onaylamamalarını adım adım karşıladı. “Takım açıklanıp da ismim olmayınca çok üzüldüm. Bu dünyada benim yerimde kim olsa üzülürdü çünkü ben seçilmeyi bekliyordum ama (seçilmedim) olmadı. Dün üzülmüştüm. Guwahati’den Delhi’ye seyahat ederken tüm gün boyunca. Ne olduğunu ve neden olduğunu düşündüm. Kendimi çok yalnız hissettim. Ben de ağladım.” Salı gününden itibaren Arun Jaitley Stadyumu’nda Delhi ile Ranji Trophy maçı.
Her zaman olduğu gibi, Sarfaraz’dan en kötü zamanında yardımına gelmesini isteyen sevgili ‘abbu’su (babası) idi. Naushad, kendisine acilen ihtiyaç duyulduğunu hissetti ve oğlunu depresyondan çıkarmak için hızla Delhi’ye uçtu. “Babamı Delhi’ye çağırdım. O benimle konuştu, ben onunla pratik yaptım ve sonra kendimi daha iyi hissettim. Önce neden seçilmediğimi düşündüm. Şimdi düşünüyorum da (seçim) benim elimde olmadığına göre, benim elimde değil. Sarfaraz, “Hindistan için oynarken ya da Ranji Kupası için oynarken olsun, performans açısından ellerimde olan şey benim kontrolümde değil, elimde değil” dedi.
Vurucu, babasının onu Hint renklerinde görme hayalinden hala kaçtığı için özellikle üzülüyor. “Çocukken yoksulluktan kurtulmak için kriket oynadım. Büyürken, babamın oğullarından birinin Hindistan için oynamasının hayalini kurduğunu fark ettim. Olağanüstü başarılarımı babama borçluyum.” onun için üzülmek Bunun dışında hayatımda çok mutluyum. Tanrı bana çok şey verdi” dedi Sarfaraz duygusal bir şekilde.
Seçicilerle görüştü mü? “Bangalore’daki Ranji Trophy finalinde, bir asır gol attığımda seçicilerle tanıştım. Bana ‘Bangladeş’te şansın olacak. Buna hazır ol’ söylendi.” Geçenlerde tanıştım Chetan Sharma efendim (şef seçici) biz mumbai otelinde kontrol ederken. Cesaretimi kırmamamı ve zamanımın geleceğini söyledi. Güzel şeylerin olması zaman alır. Çok yakınsınız (Hindistan’da bir rıhtımda). Şansın var. Bu yüzden başka bir önemli atış yaptığımda beklentilerim vardı. Ama sorun değil,” diye açıkladı.
Eleştirmenleri, Hindistan takımına ilerlemesini durduran şeyin Hindistan A için çok iyi performans gösterememesi ve hantal yapısı olduğunu söylüyor. “Bir veya iki oyunda başarısız olmaya mahkumum. Bu kriket, olur. Ben Tanrı değilim. Her oyunda gol atamam. Ve çok formdayım. Sonuna kadar her oyunda oynadım.” oyun.” “Ben hızlı koşarım. Herkesin vücut yapısı farklıdır, bunu değiştiremezsiniz. Geçmişte tüm yo-yo testlerini geçtim. Yo-yo testini geçmediğiniz sürece oynayamazsınız.” IPL” diye vurguladı.
Bombay’dan otobüsle Guwahati’den Delhi’ye uçuş sırasında bir konuşma Amol Müzedar10.000’den fazla birinci sınıf koşu yapmasına rağmen Hindistan için seçilmemesi şanssız olan Sarfaraz’ın ayağa kalkmasına da yardımcı oldu. “Elini omzuma koydu. ‘Efendim benim hatam ne? Skorlarıma bakarsanız takım 3’e 20, 5’e 50 iken geldiler’ dedim. terzilerle ilgili şimdiye kadar yeterince deneyimim var.
“Beyaz top oyunlarında da iyi performans gösterdiğim için seçiciler beni Hindistan’ın ODI takımı için de düşünebilir. Ranchi’de (Vijay Hazare Trophy sırasında) hastanedeydim. Yine de yüz sayı attım ve Mumbai, elemelere hak kazanmasına yardımcı oldu. Hindistan A için bowling (bacak döndürme) bile. Mumbai’nin Syed Mushtaq Ali T20 Trophy’yi ilk kez kazanmasına yardım ettim (31 toptan 36 topla çok önemli bir yenilmemiş gol attı) O turnuvada Mumbai için kaleleri tuttum ve aynı zamanda eldiveni de yapacağım Bu IPL’de Delhi Başkentleri için çalışın” diyerek davasını savundu.
Şimdi Mumbai takım arkadaşları Prithvi Shaw ve Suryakumar Yadav’ın Hindistan takımından ‘ilham’ alıyor. Prithvi, son Ranji Trophy maçında Assam’a karşı 383 top 379 sayı attıktan sonra Hindistan’ın T20 kadrosuna geri çağrıldı, Surya ise Avustralya’ya karşı ilk 2 Test için seçildi. “Bak, Prithvi bile son 2,5 yılda iyi puan alamadı, ama iyi bir vuruştan sonra Hindistan’ın T20 takımında. Umarım seçiciler önümüzdeki birkaç gün içinde sonraki iki test için beni seçerler. (Avustralyalılara karşı) Sarfaraz, “Tıpkı şimdi Prithvi ve Surya’yı seçtikleri gibi. Gelişmekte olan tüm kriketçiler gibi ben de ülke için oynamak için çabalıyorum. Hayalimi ‘canlı’ görebiliyorum” dedi.
“İlk iki Test için (Avustralya’ya karşı) Hindistan takımını seçtiklerinde akıllarında belirli planları olduğuna eminim. Elimde olmadığı için bu konu hakkında çok fazla düşünmek istemiyorum yoksa konuya gireceğim. bir depresyon” diye analiz etti.