Salač, antrenmandaki ağır düşüşün ardından Hollanda Grand Prix'sine başlamayacak

QasiM

Global Mod
Global Mod
Philip Sala
| Fotoğraf: Filip Sala ve tmu Gresini Racing'in profili.

Yirmi iki yaşındaki pilot, Assen'deki pistin yedinci turunda altı dakika kaldıktan sonra yerde hayatını kaybetti. Düşüşten sonra gözle görülür şekilde topallıyordu ancak kaza mahallini yardım almadan terk etti. Sala çevre yolu üzerindeki sağlık merkezini ziyaret ettikten sonra hastaneye gitmeye karar verdi ve doktorlar, sabahtan sonra durumunu takip edebilmeleri için kendisine geceyi orada geçirmesini tavsiye etti.

İstediğimiz gün bu değildi. Bisikletle zaman geçirdim ve hızım iyiydi. Ancak takımın internet sitesinde Sala, sarı PD'yi çok yüksek bir hızda kullandığını söyledi. Zamana saygı duyuyorum ama doktorlar geceleri gözlem köpeğinin yanında kalmanın güvenli olduğu görüşündeydi. Grand Prix'in benim için bu şekilde bitmesine çok üzüldüm. İyi bir sonuç elde etmek istedim ve motive oldum. Sala, mümkün olan en kısa sürede iyileşmek için artık yanıt vermem ve doktorun talimatlarına uymam gerektiğini ekledi. Dünya Şampiyonası beş hafta sonra Almanya Grand Prix'siyle devam edecek.

18. Moto2 şampiyonu olarak Hollanda tarafından baştan çıkarıldı. Birkaç hafta önce Mugello'da yaşadığı düşüşün ardından yarışı bitiremedi, önceki startlarını puanlara dönüştürdü ve maksimum puanı Nisan ayında Jerez'deki Grand Prix de la Paz'da on birinci sırayı aldı.

Sala'nın kazası nedeniyle dikenli tel kırmızı bayrakla durduruldu ve acil durum hattı boyunca devam edildi. Bu yarışı 1:35.912'lik derecesiyle Bay Fermn Aldeguer kazandı.

Dünya Şampiyonası klasmanın ikincisi Joe Roberts, Sala ile aynı şehirde düşerek sağ köprücük kemiğini kırdı. Böylece Büyük Fiyat onun için sona erdi. Aldeguer'in yanında yalnızca Japon Ai Ogura Amerikalı pilotu yendi.