Rusya, Ukrayna'da Zirkon hipersonik füzesini kullandı, enkaz bunu kanıtlıyor

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Ruvin'e göre Rusya, Zirkon süpersonik stelini 7 Kasım ortalarında kullandı. Kiev Enstitüsü'nün editörü bunu roket koleksiyonunu da yayınladığı Telegram platformunda belirtti. Motorun ve DCch mekanizmasının parçaları bulundu.


Reuters ajansı bunun Ukrayna hava savunması için yeni bir çağrı olduğunu kaydetti. Rus ordusunun iki raporuna göre orijinal Zirkon gemisavar füzeleri, ses hızının dokuz katı hıza ulaşabiliyor ve 600 ila 1.500 kilometre menzilde hem kara hem de deniz hedeflerini vurabiliyor. Nesnelerin işgal altındaki ülkenin daha derinlerine nüfuz etmesi muhtemeldir.


Ruvin, Stela'nın 300 ve 400 kilogram ağırlığında bir savaş başlığı taşıdığını ve Rusya'nın Ocak 2023'ten bu yana cephaneliğinde bulunduğunu özetledi. Ona göre Stela, geçen hafta Ukrayna'da askeri tesislerin bulunmadığı bir bölgeyi vurarak sivil halk için burayı yok etti. Ruvin bunun hangi alan olduğunu söylemedi.


İki rapora göre Rusya, çeliğin testlerini Haziran 2022'de tamamladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zirkon'un yeni nesil rakipsiz silah sistemlerinin bir parçası olduğunu açıkladı.