Rus üniversitelerine geçiş yapmayı seçen Ukrayna’daki Hintli tıp öğrencileri dikkatli olmalı

ManK

New member
Rus hükümetinin savaş nedeniyle Ukrayna’dan ayrılan Hintli öğrencilerin öğrenimlerine devam etmeleri için kabul edileceği duyurusu Tıp eğitimi içinde Rus üniversiteleri uzun zamandır beklenen barışı getirdi. Ancak, şu ana kadar Ulusal Tıp Komisyonu (NMC) tarafından Rusya’ya üniversite transfer mekanizması sürecine görünürlük sağlamak için herhangi bir genelge veya kılavuz yayınlanmadı.
Geçenlerde Rusya başkonsolosu Oleg Avdeev, Rusya ve Ukrayna’daki tıp müfredatının hemen hemen aynı olduğunu ve benzerliğin eğitimsel faydaları olduğunu söyledi. Bu, kampüs transferini bekleyen öğrenciler arasında çok az umut uyandırdı.
“Rusya’nın teklifi yeni bir girişim değil. Ukrayna’ya dönen Hintli öğrencilerin tıp fakültelerine ve hastanelere kabul edilmesi, son birkaç aydır devam eden bir süreçtir. Get My University’nin eğitim danışmanı ve kurucu ortağı Anuj Goyal, “Genişletilmiş eğitim yardım eli, duyuru daha resmi bir formatta ve biraz daha önce yapılmış olsaydı, acil durumu frenlemede daha etkili olabilirdi” dedi.
Goyal ekliyor: “Rusya’nın güçlü bir klinik altyapısı var. Devlet tıp üniversiteleri yüksek kalitede eğitim veriyor ve gerekirse hızlı bir şekilde tahliye etmek için Hindistan büyükelçiliği ile temas halinde. Dolayısıyla Rusya kampüsüne nakledilen öğrencilerin güvenliği de büyük bir sorun değil. ”
Yabancı Tıp Mezunu Lisans Sahibi 2021 Yönetmeliği (FMGL) ile ilgili 18 Kasım 2021 tarihli Ulusal Tıp Komisyonu Gazetesi (NMC), yabancı Tıp öğrencisi Bu genelgenin yayımından (18 Kasım 2021) sonra derslerine başlananlar hüküm kapsamındadır. Uygulanabilirlik FMGL düzenlemeleri, teklif/davetiye/kabul mektubu bazında dikkate alınmayacaktır. Bu, NMC’nin 6 Eylül 2022’de yayınlanan ve 2002 Tarama Testi Yönetmeliği kriterlerine uyulmasını gerektiren APL yönergelerine aykırıdır. Bu noktada, 2021’de Ukrayna üniversitelerine kaydolan birinci sınıf öğrencilerinin şu andan itibaren bir kafa karışıklığı vardır. artık hem yatay geçiş hem de Akademik Hareketlilik Programı (AMP) için uygun değildir.
Ukrayna’dan Rusya’ya üniversite geçiş protokollerindeki çatlaklara dikkat çeken Goyal, şunları ekliyor: “Transkriptli, transkriptsiz veya çevrimiçi transkriptli yeni öğrencilerin kendi başlarına hareket edip MBBS kurslarına devam edip edemeyecekleri konusunda hala netlik yok. Resmi Gazete’ye bakıldığında, Transfer seçeneği veya AMP geri çekilir Müfredat haritasının onları transfer edilen üniversitede bir sonraki uygun dönemde barındıramaması durumunda, birinci sınıf öğrencilerini kabul için yeniden başvurmaya zorlama. ilgili Ukrayna üniversitelerine başvurun ve ana kampüse rapor verebilmek ve uygulamalı derslere devam edebilmek için durumun iyileşmesini bekleyin.
Komplikasyonları tartışan Goyal şunları söylüyor: “Öğrenciler NMC’nin kusurlu yönergelerinden muzdarip. Komisyon, insani gerekçelerle adil bir esneklik getirmeli ve uluslararası krizi tanımalıdır. Ukrayna’daki Hindistan Büyükelçiliği ve NMC, geçiş yapmayı seçen öğrencilere kaliteli eğitim sağlanmasını ve yasal geçişi sorunsuz hale getirmek için bir düzenleyici kurum veya kurum kurma sorumluluğunu ortaklaşa paylaşmalıdır. Ayrıca, APL yoluyla bir kabul hareketi arayan birinci sınıf öğrencileri çok dikkatli olmalı ve bir sonraki adımı ancak NMC’den olumlu bir geri dönüş aldıktan sonra atmalıdır.
AMP için uygun olmadıkları ve bu nedenle MBBS programını sürdüremedikleri için, FMGL yönetmeliği kapsamına girmek öğrenciler için bir engeldir. Ukrayna’daki Bogomolates Ulusal Tıp Üniversitesi’nde ikinci sınıf öğrencisi olan Aaditya Raval’ın yeni FMGL hükümleri kapsamında olduğu ve başka ülkelerde yeni kabul edilmek istediği için kampüs transfer senaryosu yok. Raval, “2021 Aralık’ta kabul edildim ve 2022 Şubat’ta geri döndüm. Bu süre zarfında, neredeyse 12-15 lakh Rs ödeyerek çevrimiçi teori dersleri aldım. Kabul tarihleri nedeniyle, bir transfer/yer değiştirmeyi kabul edemiyorum ve başka bir ülkeye yeniden kabul edilmek zorunda kalıyorum. Bu yüzden Rusya’daki Ulyanovsk Devlet Tıp Üniversitesi’ne yeni kabul için başvuruyorum. Sahip olduğum tek seçenek bu ve şimdi tüm kurs için toplam miktar olarak yaklaşık 30 lakh Rs ödeyeceğim. ”