YENİ DELHİ: Hindistan’ın off-spin oyuncusu Ravichandran Ashwin’in ODI Dünya Kupası maçlarına erken başlama fikri, kaptanı Rohit Sharma’dan tam destek aldı ve o da bunu kimsenin atış faktöründen çok fazla ödün vermemesi için istiyor.
Rohit, herhangi bir takımın büyük bir etkinlikte gereksiz bir avantaj elde etmesini istemeyerek, Ekim-Kasım aylarında Hindistan’da oynanacak Dünya Kupası maçlarının 11.30’da başlamasını öneren Ashwin’i destekledi. Normalde, Hindistan’da bir gün 13:30’da başlar.
“Bu iyi bir fikir. Bu bir Dünya Kupası, değil mi. Kura faktöründen çok fazla taviz vermek istemezsiniz. Bunu tamamen ortadan kaldırmak istersiniz. Erken başlama fikrini seviyorum ama istemiyorum.” Mümkün mü bilmiyorum, yayıncılar karar verecek (gülüyor),’ dedi Rohit karşı ilk ODI öncesinde Yeni Zelanda Haydarabad’da Çarşamba.
Akşamları sahayı çiy kapladığında bowling oyuncularının topu tutması zorlaşır ve bu da kovalayan takımın vuruşunu kolaylaştırır.
“İdeal olarak takımların çiyden faydalanmasını istemezsiniz. Kimsenin ışık altında çiyle oynama avantajı olmadan kriket oynandığını görmek istersiniz.”
Ancak medya haklarını almak için çok para ödeyen yayıncıların bu konuda son sözü söylemesi bekleniyor.
Pazar gününün erken saatlerinde Ashwin, Hindistan’ın Sri Lanka’ya karşı ilk ODI’sini, Rohit Sharma liderliğindeki tarafın 67 koşuyla kazanmak için bir mamut 373’ü savunduğu Guwahati’de gösterdi. “Hindistan, yavaş bir kalede harika vuruşlar yaptı ve ortalamanın çok üzerinde bir skor kaydetti. Ancak sonunda yine de (Sri Lanka’ya karşı kazanmak için) dişleriyle ve tırnaklarıyla savaşmak zorunda kaldılar.”
“Takımlar arasındaki kalite farkı ortadan kalkmaz – kurayı kaybederseniz çiy bu farkı daraltır. Benim (ODI) Dünya Kupası için önerim – daha doğrusu benim fikrim – hangi sahalarda oynadığımıza bakmak, ve hangi saatlerde Dünya Kupası sırasında maçlara neden 11:30’da başlamayalım?” YouTube kanalındaki bir videoda söyledi.
King Kohli’nin ODI Makine Dairesi | Shanaka biter | Hindistan vs Sri Lanka ODI | SA20| R Ashwin
Yayıncılar için sabah 11:30’da başlamak ideal olmasa da Ashwin, hayranların zamanlamalarına bakılmaksızın Dünya Kupası maçlarını izlemek için zamanında hazır olacağına inanıyor. “İnsanlar hemen televizyon izleyicilerini ve yayıncıları gündeme getirecek ve insanlar o noktada durup izlemeyeceklerini söyleyecekler ama Dünya Kupası maçlarına bağlı kalmayacaklar mı?
“Son (erkekler) T20 Dünya Kupası da kışın yapıldı, yaza (Avustralya’nın iç saha sezonu için) öncelik verildi. İdeal senaryo değildi – T20 hızlı bir oyun, kışın nasıl oynanır? Avustralya’da durum böyle değil ama yine de Dünya Kupalarına öncelik vermeliyiz.”
“ICC çiy olacağını çok iyi biliyor, bu yüzden oyunu öne alalım ve sabah 11:30’da başladığımızda, çiğ faktörü hiç devreye girmiyor ve neden olmasın? Tüm kriket taraftarları Dünya Kupası’na öncelik verip maçları saat 11.30’da izlemez mi?” diye açıkladı.
(Ajanslardan gelen girdilerle)