RMRC, teşhis ve araştırma için biyogüvenlik seviye 3 laboratuvarı aldı

ManK

New member
Bhubaneswar: ICMR-Bölgesel Tıbbi Araştırma Merkezi (RMRC) Bhubaneswar teşhis, araştırma ve eğitim amaçlı bir Biyogüvenlik Düzey 3 (BSL3) laboratuvarına sahip olacaktır. Yüksek kaliteli patojenleri tespit etmek için böyle bir laboratuvar tesisine sahip olan Odisha’daki birkaç araştırma enstitüsünden biri olacak.
RMRC Bhubaneswar Müdür Sanghamitra Pati, Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı bünyesindeki Sağlık Araştırmaları Departmanının (DHR), bağımsız BSL3 Viroloji tesisinin inşası için 9.42 Rs crore’yi onayladığını söyledi. RMRC binasında belirlenen 3.500 metrekarelik alana üç katlı bir bina inşa edileceğini de sözlerine ekledi.
Birlik sağlık bakanı Mansukh Mandaviya laboratuvar binasının temel taşını Cumartesi günü Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan ve Birlik Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar’ın huzurunda atacak.
Şimdi devlet, Odisha dışındaki Ulusal Viroloji Enstitüsü (NIV), Pune gibi ulusal kurumlara test için birkaç örnek gönderiyor. Bu tesis kurulduktan sonra RMRC, testleri Bhubaneswar’da gerçekleştirebilecek. Enstitüdeki bir bilim insanı, bu laboratuvardaki diğer sağlık profesyonellerine de kapasite geliştirme eğitimi sağlayabileceğini söyledi.
Pati, BSL3 laboratuvarının eyalette ve bölgede ortaya çıkan ve oldukça bulaşıcı patojenlerle mücadele için kapasite geliştirmeye önemli bir katkı olacağını söyledi. Bu tür patojenlerin, özellikle ortaya çıkan ve yeniden ortaya çıkan virüslerin neden olduğu sağlık sorunlarına yanıt vereceğini de sözlerine ekledi.
2010 yılından bu yana, ülkenin birçok yerinde eksik olan viral teşhis kapasitesini oluşturmak için Enstitüde ICMR Viroloji ağ laboratuvarlarının bir parçası olarak bir Biyogüvenlik Seviye 2 Viral Teşhis Laboratuvarı (Seviye I) faaliyet göstermektedir. Merkezin bu bölgedeki başlıca viral hastalıklarla ilgili araştırma faaliyetlerini güçlendirmesine yardımcı oldu.
RMRC’nin ayrıca bir Halk Sağlığı Okulu olacaktır. Ülkedeki ikinci ICMR Halk Sağlığı Okulu olacak. Okulu barındırmak için tahmini maliyeti 19.83 Rs olan beş katlı bir bina inşa edilecek. Birlik Sağlık Bakanı cumartesi günü bu projenin temelini atacak.
Resmi kaynaklar, “Bu okul, katılımcılara profesyonel, eleştirel ve disiplinler arası bir eğitim sunarak onları mevcut halk sağlığı sorunlarını inceleme ve bunlara yanıt verme becerileriyle donatacak” dedi.
RMRC, halk sağlığı alanında yüksek lisans derecesine ve halk sağlığı, biyoteknoloji, yaşam bilimleri ve mikrobiyoloji alanlarında dört doktora derecesine sahiptir.
Bu arada, Birlik Sağlık Bakanı Cumartesi günü ana binanın yanında bir ekin açılışını yapacak. Yeni Nesil Dizileme ve Biyoinformatik tesisi, Proteomik, Aşı Geliştirme, e-kütüphane ve tıp müzesi gibi gelişmiş laboratuvarlara ev sahipliği yapacak.
Yeni nesil dizileme tesisi şu anda Hindistan SARS-CoV-2 Genomik Konsorsiyumu’na (INSACOG) SARS-CoV-2 genomik gözetim verileri sağlıyor. Bina, toplam 21,54 crore Rs harcama ile Haziran 2022’de tamamlandı.