Ricky Ponting, göğüs kaygısının üstesinden geldikten sonra yorum kutusuna geri döndü | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
PERTH: Avustralyalı eski kaptan Ricky Ponting, kalple ilgili bir korkuyu yendikten sonra Cumartesi günü Avustralya ve Batı Hint Adaları açılış testindeki yorum kutusuna döndüğünde “tamamen parlak ve yeni” hissetti.
İki kez Dünya Kupası kazanan kaptan, açılış testinin üçüncü gününde öğle yemeği molasında “keskin ağrılar ve baş dönmesi ile kendini iyi hissetmedi” ve hastaneye kaldırılmak zorunda kaldı.
Cumartesi günkü dördüncü günden önce Channel 7’nin yayınına katılan Ponting, “Muhtemelen dün birçok insanı korkuttum ve kendim için de korkunç bir an yaşadım.”
“Yorum kutusundaki bölümün (üçüncü gün) yarısındaydım ve göğsümde gerçekten kısa ve keskin ağrılar hissettim. Onu esnetmeye ve ondan kurtulmaya çalışıyordum ve muhtemelen vermek istemedim. Ben havadayken çok uzağa gitti.”
Eski takım arkadaşı ve şu anki yorumcu ortağı Justin Langer, hastaneye kaldırılmadan önce Ponting’in Avustralyalı takım doktoru Leigh Golding’i bulması için merdivenlerden aşağı inmesine yardım etti.
“Bu olaylardan birkaçını yaşadım, sınırdan geçtim ve yorum kutusunun arkasına yürüdüm, başım döndü ve başım döndü ve sırayı tuttum.
“Çıkarken, benimle yorum yapan JL’ye (Langer) göğsümde bu acıyı yaşadığımdan bahsettim ve Chris Jones beni duydu ve hemen tepki verdi ve beni oradan çıkardı. 10 veya 15 dakika Daha sonra hastanedeydim ve mümkün olan en iyi tedaviyi aldım.”
Ponting, hastanede “rahatlatıcı” bir öğleden sonra geçirdiğini ve iyileşmek için iyi uyuduğunu söyledi, ancak 47 yaşındaki yüce adam, Shane Warne ve Rod Marsh’ın kalp krizinden ölmesiyle Avustralya kriketinde geçen yıl göz önüne alındığında yüksek alarmda olduğunu söyledi. ve Ryan Campbell da bir noktada indüklenmiş komaya girdi.
“Bence asıl mesele şu ki, bunu JL ile paylaşmaya istekli olmam ve partnerinizin sizi önemsemesi gerçeği, bence bizim yaşımızdaki insanlar olarak, çok şey paylaşmakta veya hakkında konuşmakta biraz tereddütlüyüz. sağlığımız.
“Dün bunun benim için iyi bir öğrenme eğrisi olduğunu düşünüyorum, özellikle de son 12-18 ayda çevremizdeki insanları gerçekten birbirine yaklaştırdığımız düşünüldüğünde.”