YENİ DELHİ: Ravindra Jadeja neredeyse altı aydır yok ve şimdi çok yönlü Hintli oyuncu, görev başındayken rekabetçi krikete dönüşüne hazırlanıyor. Saurashtra finallerinde Ranji Ödülü Tamil Nadu ile B Grubu lig maçı Salı günü Chennai’de başlıyor.
Jadeja’nın önündeki zorluk, Avustralya’ya karşı oynayacak kadar formda olduğunu kanıtlamaktır. Avustralya’ya karşı kondisyona tabi ilk iki Test için Hindistan’ın kadrosuna seçildi.
Jadeja gazetecilere verdiği demeçte, “Sahaya döndüğüm için kendimi iyi hissediyorum. Çok heyecanlıyım. Umarım hem takım olarak hem de bireysel olarak başarılı olur.”
“…Bak, bir numaralı önceliğim sahaya çıkmak ve formda olmak… Yüzde 100 formda olmak. Yüzde 100 formda olduğumda, ister vuruş ister bowling olsun, becerilerim üzerinde daha fazla çalışacağım. Şimdi, ilk önceliğim spor…”
Jadeja, geçen Ağustos ayında Hindistan için oynadıktan sonra geçen yıl dizinden ameliyat oldu.AnbuDen’de Rockstar @imjadeja#WhistlePodu #Jadeja@lal__kal https://t.co/xP9jlvah7M
— WhistlePodu Army ® – CSK Fan Kulübü (@CSKFansOfficial) 1674454826000
Bengaluru’daki Ulusal Kriket Akademisi’nde (NCA) zaman geçirdiğini söyledi ve ziyarete gelen Avustralyalılara karşı Test serisi için oynamak istediğini ekledi.
“20 gün boyunca NCA’daydım. Vuruş ve bowling oynadım. Oyun senaryosu farklı. Avustralya Serisi için bir oyun istedim, bu yüzden buradayım.”
Şu anda herhangi bir rahatsızlık olup olmadığı sorulduğunda Jadeja, “Pek değil… beş ay sonra rekabetçi kriket oynuyorum, bu yüzden ilk başta kendinize güvenmiyorsunuz.” Ama ilerledikçe kesinlikle daha iyi ve daha iyi oluyorsunuz. Sakatlıklar her sporun bir parçasıdır. Yaralanırsanız, her şeye yeniden başlamanız gerekir. Krikette aynı.
“5 aydır yoktum. Kondisyonumu geliştirmek zorundayım. Kendime güvendiğimde kesinlikle becerilerim üzerinde çalışacağım ve her geçen gün daha iyi olacağım.”
Muhtemelen oyundan uzak kaldığı en uzun süre olduğunu söyledi.
“Sanırım… ameliyat yüzünden.”
Jadeja bunun yırtık bir bağ olduğunu ortaya çıkardı.
“Kendini kötü hissediyorsun. Kimse zirvedeyken sakatlanmak istemez. Bu oyunun bir parçası. Bunu hesaba katmalı ve buna hazırlıklı olmalısın. Yapabileceğin hiçbir şey yok. Kazanacağının garantisi yok.” Kriket maçında incinme.
“Yırtık bir bağdı. İyi olacağım. Yavaş yavaş kendime güveniyorum.”
Jadeja, NCA ile çalışmış olmasına rağmen, bir oyunun farklı bir top oyunu olduğunu vurguladı.
“Dediğim gibi oyun farklı bir şey. Farklı bir top oyunu… Yüzde 100’ümü vermeye çalışacağım. Yavaş, yavaş gitmeye çalışacağım. Bakalım bacağım nasıl hissediyor, sonra bakarız.” “
Yıldız kaleci uydurma ile Rishabh pantolon Geçen ay bir trafik kazasına karıştıktan sonra bir süre oyun dışı kalması bekleniyordu, Avustralyalılara karşı Testlerde büyük eldivenler giyen oyuncuya odaklanılacaktı ve Jadeja her ikisini de verdi Srikar Bharat ve Ishan Kishan rol için bir başparmak yukarıya.
“Herkesin yanında kendimi rahat hissediyorum. Öncelikle, kendimi rahat hissetmeliyim… (gülüyor) İkisi de çok iyi kaleciler. Srikar Bharat şimdi kadroya katılıyor. Öğrenecek çok şeyi var. Öğrenecek ve daha da iyi olacak. daha fazla maç oynadıkça”
Zihinsel olarak tam zindeliğe geri dönmenin ne kadar zor olduğu sorulduğunda, çok yönlü en iyi oyuncu şu yanıtı verdi: “Aslında, başka şeyler yapmaktan mutluydum… Bana çok yardımcı oldu.
Jadeja, “Yaralandıktan ve ameliyatımı geçirdikten iki ila üç ay sonra kriket hakkında fazla düşünmedim. Bana çok yardımcı olan bazı seçim işleri yapıyordum (karısının),” dedi.
(PTI girişleri ile)