YENİ DELHİ: Hindistan Başbakanı Ravichandran Ashwin 2023’ü istiyor ODI Dünya Kupası Hindistan’da Ekim ve Kasım aylarında oynanan maçlar, Hindistan’daki gece-gündüz 50’den fazla maçlarının normal başlangıcı olan 13:30’dan daha erken bir zamanlama olan sabah 11:30’da başlayacak.
Ashwin, Hindistan’ın Guwahati’de Sri Lanka’ya karşı ilk ODI örneğini verdi ve burada Rohit Sharma liderliğindeki taraf, 67 koşuyla kazanmak için bir mamut 373’ü savundu. “Hindistan, yavaş bir kalede harika vuruşlar yaptı ve ortalamanın çok üzerinde bir skor kaydetti. Ancak sonunda yine de (Sri Lanka’ya karşı kazanmak için) dişleriyle ve tırnaklarıyla savaşmak zorunda kaldılar.”
“Takımlar arasındaki kalite farkı ortadan kalkmaz – kurayı kaybederseniz çiy bu farkı daraltır. Benim (ODI) Dünya Kupası için önerim – daha doğrusu benim fikrim – hangi sahalarda oynadığımıza bakmak, ve hangi saatlerde Dünya Kupası sırasında maçlara neden 11:30’da başlamayalım?” YouTube kanalındaki bir videoda söyledi.
Yayıncılar için sabah 11:30’da başlamak ideal olmasa da Ashwin, hayranların zamanlamalarına bakılmaksızın Dünya Kupası maçlarını izlemek için zamanında hazır olacağına inanıyor. “İnsanlar hemen televizyon izleyicilerini ve yayıncıları gündeme getirecek ve insanlar o noktada durup izlemeyeceklerini söyleyecekler ama Dünya Kupası maçlarına bağlı kalmayacaklar mı?
“Son (beyler) T20 Dünya Kupası yaza öncelik verilerek (Avustralya’nın iç saha sezonu için) kışın da düzenlendi. İdeal senaryo değildi – T20 hızlı bir oyun, kışın nasıl oynanır? İnsanlar Avustralya’da durumun böyle olmadığını söyleyecek, ancak yine de Dünya Kupalarına öncelik vermemiz gerekiyor.”
” ICC çiy olacağını çok iyi biliyoruz, öyleyse oyuna devam edelim ve 11:30’da başlarsak çiy faktörü hiç devreye girmiyor ve neden olmasın? Tüm kriket taraftarları Dünya Kupası’na öncelik verip 11:30’da maç izlemez mi?” diye açıkladı.
9 Şubat’tan itibaren Hindistan’ın Avustralya’ya karşı dört maçlık test serisinde Nagpur’da oynayacak olan Ashwin, ODI Dünya Kupası galipleri İngiltere gibi takımların çiği günün sonucundaki en önemli faktörlerden biri olarak gördüklerini de ortaya koydu. -Hindistan’da gece ODI’leri.
“Aslında, çiy ile ilgili diğer görüşümde, ECB kısa süre önce analist pozisyonu için başvuruları davet etti. Bunu tanıdığım bazı analistler aracılığıyla öğrendim, bu yüzden bunu söylüyorum çünkü Hindistan kökenli birçok analist Birleşik Krallık’ta çalışıyor. sordukları önemli soru ‘Beyaz top kriketinde Hindistan koşullarında çiy ne kadar büyük?
“2023 Dünya Kupası öncesinde mümkün olan en iyi analitik araçları arıyorlar ve kriket dünyasındaki herkesin Hindistan koşullarında çiy faktörünün ne kadar önemli olduğunu düşündüğünü görebilmeniz için ilgili tüm soruları sordular. Bu yüzden, ben Oyunumuzu buna göre ayarlamamız gerektiğini düşünüyorum.”