Ranji galibiyeti, Cheteshwar Pujara’ya mükemmel bir övgü olacak: Jaydev Unadkat | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Kıdemli Hindistan vurucusu Cheteshwar Pujara, 100. Testine hazırlanırken, Saurashtra takım arkadaşı Jaydev Unadkat Hindistan’ın önde gelen yerel yarışmasını kazanmanın – Ranji Ödülü — kriket ikonuna mükemmel bir övgü olacak.
Saurashtra Kaptan Unadkat sahne alırken ranji finali Perşembe günü Kalküta’da Bengal’e karşı Pujara, Cuma günü Delhi’de Avustralya’ya karşı 100. testini oynayacak.
Kıdemli Pujara ilk testini 2010’da yaptı ve Unadkat, eyaletteki takım arkadaşının tavrında ve ahlakında yıllar içinde pek bir fark görmediğini söyledi.
“Test çıkışını yaptığında oradaydım, aynı zamanda takımın bir parçasıydım. Tutumunda ve ahlakında pek bir fark görmüyorum. Onu takdir etmenin daha iyi bir yolu olamaz (Ranji’yi kazanmaktan daha iyi)” unadkat), Ranji finallerinin arifesinde Unadkat söyledi.
Kendisi, Pujara ve Ravindra Jadeja’dan oluşan Saurashtra üçlüsünün Ranji takımını ulusal kamptayken yakından takip ettiğini söyledi.
“Çeyrek ve yarı finalde bile bunu yakından takip ettik. Takıma başarılar dilediler. İnşallah oynadığımız kriketle onları gururlandıracağız.”
Unadkat, üç yıl önce Rajkot’ta Bengal’e karşı kazanarak Saurashtra’ya Ranji unvanı için ilham vermişti. Bu sezon Vijay Hazare Trophy’nin bir günlük şampiyonluklarını yakalayarak beyaz top kriketine de damgasını vurdular.
“Evet, bu yıl Vijay Hazare’yi kazandık, ancak bence bu (Ranji unvanı), yalnızca Saurashtra’yı değil ulusu da gururlandıran bir oyuncu olan ona (Pujara) büyük bir saygı duruşu olacaktır. En iyi ödeme haraç olacak. ona vermek,” dedi 31 yaşındaki kalp pili.
“Sadece Saurashtra’ya değil, milyonlarca Hintli hayrana verdiği ilham… Temellere bağlı kalmak, son 13 yıldır yaptığı şeyi yapmak inanılmaz.”
Saurashtra, 10 sezonda dört final kazanarak yerli kriketin en gelişmiş taraflarından biri oldu. Unadkat, turnuva tarihinde 2020 galibiyetinde 67 kaleyi alan ilk bowling oyuncusu oldu.
Unadkat, kendi tarafındaki sihirli mantranın takım arkadaşlarını desteklemek olduğunu söyledi.
“Son üç-dört yılda sadece üç-dört ilk maçına çıkan oyuncumuz oldu. Zayıf noktaları olsa bile onları destekledik, ikna olduk. Kredi çocuklara gidiyor. 2017/18’de kaptanlık bandını aldıktan sonra, başarısızlık korkumuz yoktu.
“Bu takım kalbime çok yakın. Oynamaya başladığınızda, her zaman Ranji Trophy oynamayı hayal edersiniz. Saurashtra için oynamak benim hayalimdi. Ülke için oynamak ikinci sırada gelir, önce kendinizi bir Ranji Trophy oyuncusu olarak tanıtmalısınız. . Bu rüya hala çok canlı.”
Unadkat, Saurashtra için oynamaya her gittiğinde hala gergin ve heyecanlı hissettiğini söyledi.
“Yerel devrede herkes tarafından aşılmaz bir güç olarak kabul edilen bir takım oluşturabiliyor olmam kendi içinde gurur duymam için bir neden.
“Bu oyuncularla oynadığım her final özel olacak. On yıldır birlikte oynuyoruz, aramızda harika bir bağ var. Her sezon için sabırsızlanıyorum.”
Avustralya’ya karşı devam eden iç saha serisi için Hindistan Testi kadrosunun bir parçası olan Unadkat, Ranji finali için “serbest bırakılmak” için özel bir talepte bulundu.
“Oyun süresi almak için can atıyordum ve takım yönetimi de aynı derecede hevesliydi. (Baş antrenör) Rahul (Dravid) bhai dışarı çıkıp oynamamı istedi, bu karşılıklı bir karardı.”
Ülke yerine eyalet için oynamak zor bir seçim miydi?
Unadkat, “Bir Ranji finali oynamak başlı başına bir rüya. İkisini de eşit olarak değerlendirirdim. Herkesin dört gözle beklediği ülke için oynuyorlar. Umarım kupayı kazanır ve (milli) takıma geri dönerim” dedi.
(PTI girişi ile)