Rajeev Ram ve Joe Salisbury: Her yaş için bir ortaklık | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
PUNE: Rajeev Ram için ilk Grand Slam başarısı 36 yaşında Briton ile Avustralya Açık şampiyonluğunu kazandığında geldi. Joe Salisbury iki yıl önce.
O zamandan beri çift, iki ABD Açık kupası ekledi. ATP Tour Finals geçen sezon üç Masters şampiyonluğunu taçlandırdı ve sıralamada 1 numaraya ulaştı.
Sıkı çalışmanın meyvelerini toplamaları biraz zaman almış olabilir, ancak ödüller artık peş peşe geliyor gibi görünüyor.
Ve başarı, özellikle ikisinden daha yaşlı olan Aries için, tamamen farklı nedenlerle de olsa bekar kariyerlerinden vazgeçtikten sonra daha da eğlenceli hale geldi.
“Benim için gerçekten fiziksel bir şeydi. O zamanlar vücudum single’ların zorluklarını kaldıramıyordu, sanırım 2017’de otuz dört ya da beşti. Muhtemelen birkaç single daha çalabilirdim ama bu daha iyi olurdu. Dünyanın 3 numaralı Amerikalısı Ram, ToI ile yaptığı bir röportajda kariyerimin sonu” dedi. Tata Açık Maharashtra Pazar günü burada.
“Söylediğiniz gibi, bir slam kazanmadan önce çok uzun yıllar çok çalıştım, ancak gerçekten öyle hissetmedim çünkü çiftler kariyerim 2016 veya 17’de başladı.”
30 yaşındaki Salisbury, genç kariyerini ciddi şekilde sekteye uğratan mononükleoz denilen bir durumla uğraştığı için bekarlığa veda hayallerinden oldukça erken vazgeçmek zorunda kaldı.
“Muhtemelen 16 yaşlarındaydım. Yaklaşık bir yıldır mononükleoz hastasıydım ve sonrasında bazı kronik yorgunluk sorunları yaşadım. Tekli oynamayı bırakmamın bir nedeni de buydu,” dedi dünyanın 4 numarası.
Kariyerlerindeki diğer ortak yön, tenis tarihi açısından zengin bir ülkeden geliyor ve bu nedenle belirli beklentileri karşılıyor.
Aslında Ram, hizmet hareketinin büyük Pete Sampras’a olan benzerliği nedeniyle “Rampras” olarak adlandırıldı.
“Elbette teniste Pete Sampras ile ilgili her şey bir iltifattır. Tenisi böyle öğrendim. İzleyerek ve taklit ederek öğrendim ve sonunda onunkine benzer olduğunu düşündüğüm bir servis atışı yaptım. Keşke biraz daha fazla olsaydı.” Aslında ne kadar iyi olduğu açısından onunki gibi,” dedi Hint asıllı Amerikalı.
Salisbury, ikisi arasındaki yaş farkının önemli olmadığını çünkü her ikisinin de doğru “tutuma” ve “benzer kişiliklere” sahip olduğunu söyledi.
Londra yerlisi, “Biraz yaş farkı var. Ancak saha içinde ve dışında pek çok şeye yaklaşımımız konusunda oldukça benzer olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
“Birçok yönden benzer bir zihniyete ve aynı zamanda oldukça benzer kişiliklere sahibiz. Ve daha iyi olmaya, gelişmeye devam etmek için iyi bir tavrımız var. Ne tür bir başarı elde edersek edelim, ister kötü turnuvalar geçirelim ister bir turnuva kazanalım. Turnuva, sadece aynı tutuma sahibiz.”
Ortaklıkların uzun sürmediği bir çağda Ram, çifte başarının anahtarının bireysel olarak değil ekip olarak çözüm bulmak olduğunu söyledi.
“Bunun bir takım sporu olduğu gerçeğini takdir ediyorum ve öğrendiğim şeylerden biri de takım ortamında nasıl biraz daha iyi olunabileceği” dedi, “çünkü orada bir ortağımız var ve bazı şeyleri çözmemiz gerekiyor.” sadece bir birey olarak değil, bir çift olarak dışarı çıkın.
“Bu yüzden, bunu başarmaya veya çiftlerde yükselmeye çalışan insanlara tavsiyem… tenis tarafı hakkında çok fazla endişelenmeyin.
“Ama en iyi ortaklığa sahip olabileceğinizi hissettiğiniz bir durum bulun ve bence bu en iyi sonuçları getirecektir. Eskiden bunun daha çok tenisle ilgili olduğunu düşünürdüm ama artık durumun böyle olduğunu düşünmüyorum.”