Putin ile Yeşil Trump barışı imzalamayacak, ihanet

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Ukraynalı Lenka Víchová bir çatışmada, “Zelenky bunu birkaç nedenden dolayı imzalayamıyor. Her şeyden önce bir suç. Ukrayna hukuku çerçevesinde ihanet ederdi” diyor. Ona göre, Ukrayna'nın bölgesel bütünlüğü doğrudan Anayasa'da, savaş sırasında artık değiştirilemeyen ve aynı zamanda Kırım'ın altında yatan hiçbir anlaşma geçmeyecek olan yer alan.

Trump Rusya lehine oynuyor

Víchová, Trump'ın teklifinde yer alan gereksinimlerin Ukrayna perspektifinden tamamen imkansız olduğunu vurgulamaktadır. “Amerika Birleşik Devletleri koşulları Ukrayna ile buluşamaz. Örneğin, Kırım'ın bir Rus bölgesi olarak tanınması. Bu sadece Ukrayna Anayasası'na değil, aynı zamanda Kırım Tatar'larına da ihanet olurdu.”

Ayrıca sadece diğer saldırganlığın Ukrayna tavizleri getireceği konusunda da uyarıyor. Rusya barış için birleştirecek ve yeni bir saldırıya hazırlanacaktı. “Bir sonraki adım Odessa olacak ve Ukrayna Karadeniz'e erişimi kaybedecek. Rusya Federasyonu durmayacak.”

Ayrıca, son derece riskli bir emsal anlamına gelir, bu da ortaya çıkacaktır: “Bir ülkenin egemenliğini alırsanız, bunu herkese götüreceksiniz.”

Víchová'ya göre, Trump'ın yönetimi Ukrayna çıkarlarından bağımsız olarak Rusya ile bir anlaşma yapmaya çalışıyor. “ABD Rusya ile anlaştı: Rusya'ya her şeyi verdiler, Ukrayna'daki her şeyi almak istiyorlar” diyor Rusya ile Amerikan elçisi Steve Witkoff'un müzakeresine atıfta bulundu.

Ukraynalılar onu affetmez

Víchová, Ukrayna üzerindeki baskının ciddi siyasi şoklara neden olabileceğine dikkat çekiyor. “Zeletskyje bu tür koşullara devam ederse, siyasi olarak yok edilirdi. Ukrayna ulusu onu asla affetmezdi.”

Aynı zamanda, Moskova kartları oynamak için Ukrayna'nın – örneğin erken seçimlerle – siyasi zayıflamasını oynadığı konusunda uyarıyor. Diyerek şöyle devam etti: “Seçimler her zaman küçük bir iç savaş. Devleti içeriden zayıflatıyorlar. Rusların 2014 yılında huzursuzluk tarafından kullandığı ve Kırım'ı ilhak ettiği seçimler sırasında oldu.”

Víchová, “Putin, müzakere masasında savaş alanına ulaşamadığını elde etmek istiyor. Ancak cephe hattı buna karşılık geliyor – Ukrayna tutuyor.” Ancak, ABD'nin askeri yardım sağlamayı bırakması durumunda durumun önemli ölçüde değişebileceğini kabul ediyor.

“Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna'ya yardım etmeyi bırakmaz, tamamen farklı bir durum olacak. Trump tam anlamıyla Ukrayna kanında el ele alacak.”

Yakında Avrupa için – Ukrayna için uzun süre

Avrupalıların bize yardım edip edemeyeceği, bu bir soru olmaya devam ediyor. Diyerek şöyle devam etti: “Bu, uygulamada, atom santralinde bir reaktör olarak test edilecektir.”

Ona göre, Avrupa güvenlik alanında “özgürleşmeye” başlıyor, ancak hızı Ukrayna perspektifinden çok yavaş. “Yakında Avrupa için olan Ukrayna için çok uzun bir zaman.”

Durumun bu yıl kaçmasını bekliyor. Diyerek şöyle devam etti: “Bence ABD yakın gelecekte Ukrayna'ya yardım etmekten gerçekten vazgeçecek. Üç veya dört ay içinde gelebilir.”

Bu Ukrayna ve Avrupa için ne anlama geliyor? Ukrayna sadece yeni Putin İmparatorluğu'nun yenilgisi durumunda kazanacak mı? Ve Kremlin rejimi öngörülebilir bir şekilde çökebilir mi? Çekimdeki Lenka Víchová buna cevap verdi.