bu Pencap Eğitim Bakanı Harjot Singh Bains, Punjab Eğitim Departmanının bir binden fazla öğrenciyi kaydettiğini iddia etti. özel kabul kampanyası 10 Mart 2023 Cuma günü. Bains’e göre, bu kampanyaya bir lakh öğrenci kaydetme hedefine daha ilk gün ulaşıldı.
Özel kayıt kampanyası 10 Mart 2023 Cuma günü sabah 8’den akşam 22’ye kadar başlamıştır. İlk gün, çeşitli Pencap Devlet Devlet Okullarına toplam 1.00.298 öğrenci kaydoldu.
Bakan yaptığı açıklamada, “Coşku, departmanın web sitesi sunucusu çöktüğünde bile kabul çalışmalarının geceye kadar devam etmesiyle ölçüldü” dedi.
Eğitim bakanı ayrıca özel okullarda okuyan çok sayıda öğrencinin devlet okullarına geçiş yaptığını iddia etti.
Bakan, Fatehgarh Sahib bölgesinin hedefe karşı yüzde 134,6 kabul kaydettiğini, Ferozepur, Barnala, Amritsar, Bathinda, Kapurthala, Patiala, SBS Nagar, Malerkotla, Fazilka, Tarn Taran ve Sangrur’daki öğrencilerin de devlet okullarına kayıtlı çok sayıda öğrenciyle uğraştığını söyledi. . .
“Halkın, Başbakan Bhagwant Mann liderliğindeki hükümetin politikalarını onayladığı, kabul kampanyasına verilen ezici tepkiden oldukça açık” dedi.
Harjot Singh Bains, hükümetinin devlet okullarında eğitim kalitesini artırmak için birinci sınıf okullar açmak, zamanında üniforma ve kitap sağlamak, banyoların temiz olmasını sağlamak ve yeni odalar ve sınır duvarları inşa etmek dahil olmak üzere çeşitli önlemler aldığını söyledi.
Kabul kampanyası, Pencap eyaletindeki her devlet okulunda 31 Mart 2023’e kadar devam edecek.
Bains, eyalet hükümetinin geçen yıl çok sayıda eğitimciyi işe aldığını da sözlerine ekledi.
(PTI girişi ile)