Punjab Merkezi Erişim Portalı: JAC, Eyalet Hükümetine Karşı Ajitasyonunu Hızlandırdığını Duyurdu

ManK

New member

Amritsar: Devlet Dışı Destekli Kolejler Yönetim Federasyonu (NGACMF), üç Devlet Üniversitesinin Müdürler Birliğinden oluşan Ortak Eylem Komitesi (JAC), Pencap Chandigarh Kolejler Öğretmenler Birliği (PCCTU) Pazartesi günü, sözde merkezi kabul portalı ve üniversite öğretmenlerinin emeklilik yaşının düşürülmesi konusunda eyalet hükümetine karşı ortak ajitasyonlarını hızlandırdıklarını duyurdu.
JAC, düzenlediği toplantıda Khalsa Koleji yüksek öğretimin karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili süregelen gelişmelere baktı.
Toplantıya Federasyon Başkanı Rajinder Mohan Singh Chhina başkanlık etti ve Sekreter SM Sharma, Direktör Dr. Khushwinder Kumar (Patiala Üniversitesi) ve Direktör Dr. Gurdev Singh. PCCTU Başkanı Dr. Vinay Sofat ve Genel Sekreteri Dr. Gurdas Singh Sekhon.
Chhina toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, JAC’nin yüksek öğretim departmanı tarafından keyfi olarak uygulanan “ayrımcı” merkezi giriş portalına hiçbir kolejin katılmamasına karar verdiğini söyledi.
JAC, hükümetten öğretmenlerin 60 yaşında değil 58 yaşında emekli olmasına açıklık getirmesini istedi ve yardım alan ve kolej olmayan tüm okul kurullarına 58 yaşındaki hiçbir öğretmeni veya müdürü kovmama çağrısında bulundu. JAC kritik konularda hükümetle görüşmelerde olduğu için 31 Mart 2023’e kadar.
7 Şubat’ta Pencap’ta 200’den fazla kolejin tüm öğretmenlerinin kendi kolejlerinde görevlerini yerine getirirken ve 10 Şubat’ta 13:00-15:00 saatleri arasında üniversite kapılarında siyah rozetler takmalarına karar verildi. 13:00 PM, 15:00’e kadar devam edecekti. protesto işareti. Daha sonra 15 ve 16 Şubat tarihlerinde üniversite hocalarının kolejlerin tüm bandını izleyeceklerini ve üniversite kapılarında grev eylemi ve dharna düzenleyeceklerini ve tüm ilçelerdeki komiser yardımcılarının ofislerine doğru yürüyeceklerini söyledi.
PCCTU Başkanı Dr. Çok şişman.