PT Usha, akademisinde güvenlik tehdidi olduğunu iddia ediyor; medya için dökümler | Daha fazla spor haberi

QasiM

Global Mod
Global Mod

THIRUVANANTHAPURAM/YENİ DELHİ: Efsanevi atlet ve Hint Olimpiyat Derneği (IOA) Başkan PT Usha Cumartesi günü, medyanın Kozhikode bölgesindeki akademi kampüsünde yasadışı inşaatlar yapıldığını ve yabancıların binaya girip tutuklular için güvenlik riski oluşturduğunu iddia etmesinden önce yıkıldı.
Yeni Delhi’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Usha Okulu’nun Atletizm bir süredir bu tür taciz ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyaydı ve Rajya Sabha üyesi olduktan sonra durum daha da kötüleşti.
Usha, Temmuz 2022’de BJP tarafından Senato için aday gösterildi.
“Sprint kraliçesi”, Kerala’daki sol hükümete ve Başbakan Pinarayi Vijayan’a konuya müdahale etmeleri ve iddia edilen izinsiz girişi ve kampüse girişi durdurmak ve oradaki kadın sporcuların güvenliğini sağlamak için acil adımlar atmaları çağrısında bulundu.
“Usha okullarındaki 25 kadın sporcudan 11’i Kuzey Hindistan’dandı. Onların güvenliğini sağlamak bizim sorumluluğumuz. Bu konuda Başbakan’a yazılı şikayette bulundum.”
Ağlamaklı bir Usha, kampüste uyuşturucu mafyası tarafından da tehdit edilen yaygın bir çöp dökümü olduğunu, ancak yerel panchayat akademi yönetiminin bir bileşik duvar inşa etmesine izin vermediğini söyledi.
“Kampüsün ortasına birileri kaçak inşaat yapmış, sorduğumuzda bunun için panchayat yetkililerinden onay aldıklarını söylediler. Okul yönetimi de bu tecavüzü sorgulayınca kaba bir tavırla karşı karşıya kaldı.” .
Usha, Usha Atletizm Okulu’na ev sahipliği yapan 30 dönümlük arazinin, eyaletteki önceki Oommen Chandy liderliğindeki Kongre hükümeti tarafından 30 yıllık bir kira sözleşmesiyle kendilerine teslim edildiğini söyledi.
BJP tarafından Rajya Sabha için aday gösterilmesinin ardından akademisindekilerin taciz ve kötü muameleye maruz kalıp kalmadığı sorulduğunda, her siyasi partinin onu siyasi rakibinin bir üyesi olarak görme alışkanlığı olduğunu söyledi.
“Kongre benim bir CPI(M) sempatizanı olduğumu söylerken, Marksist parti benim BJP ile bağlantılı olduğumu söylerdi.
Benim siyasetim yok ve herkese elimden gelen her şekilde yardım ettim” dedi.