PSTET 2023 Kabul Kartı pstet2023.org’da yayınlandı, doğrudan bağlantı

ManK

New member

YENİ DELHİ: Pencap Okul Eğitim Kurulu (PSEB) bugün resmi web sitesinde Pencap Devlet Öğretmen Uygunluk Testi (PSET) giriş kartını yayınladı.
PS TET 2023 sınavına başvuran adaylar, aday girişi yoluyla resmi web sitesi https://pstet2023.org/ üzerinden çevrimiçi olarak giriş kartlarını kontrol edebilir ve indirebilirler.
SCERT, PSTET 2023’ü 12 Mart 2023’te CBT modunda gerçekleştirecek.
PSTET, Pencap’ta gelecek vadeden öğretmenler için çok önemli bir sınavdır. Perşembe günü PSEB, 12 Mart 2023’te yapılması planlanan PSTET sınavına giriş kartını yayınladı.
bu PSTET erişim kartı adayın adı ve sicil numarası, sınavın tarihi ve saati, sınav merkezinin yeri ve diğer önemli talimatlar gibi hayati bilgiler içerir. Adayların sınav merkezine gelirken PSTET giriş belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur, aksi halde sınava alınmayacaktır.
PS TET Kabul Kartı 2023’ü İndirmek İçin Doğrudan Bağlantı
Nasıl indirilir PSTET 2023 Giriş Kartı çevrimiçi?
PSTET giriş kartını indirme işlemi basittir ve adaylar giriş kartlarını indirmek için aşağıdaki adımları izleyebilir:
1. Adım: Resmi Pencap Okul Eğitim Kurulu (PSEB) web sitesini ziyaret edin – https://pstet2023.org/.
Adım 2: Ana sayfadaki “PSET Kabul Kartı” bağlantısını tıklayın.
Adım 3: Kayıt numaranızı, şifrenizi ve diğer gerekli bilgileri girin.
Adım 4: “Gönder” düğmesini tıklayın.
Adım 5: Sizin 2023 PSTET Kabul Kartı ekranda belirir.
Adım 6: Erişim kartını indirin ve yazdırın.
Adayların giriş kartındaki tüm detayları dikkatlice kontrol etmeleri önerilir. Herhangi bir tutarsızlık olması durumunda, adaylar bunu düzeltmek için derhal PSEB yetkilileriyle iletişime geçmelidir.
Adayların, PSTET giriş kartına ek olarak sınav merkezine geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesi getirmeleri gerekmektedir. Kabul edilebilir fotoğraflı kimlikler arasında Aadhaar Kartı, Seçmen Kimlik Kartı, PAN Kartı, Sürücü Belgesi veya devlet tarafından verilen diğer kimlikler yer alır.
Adaylar herhangi bir aksilik yaşamamak için giriş kartını indirip sınav merkezine gelirken yanlarında getirmelidir. Adayların son dakika telaşından kaçınmak için giriş kartında belirtilen raporlama saatinden çok önce sınav merkezine gelmeleri tavsiye edilir.
PSTET için sınav modeli aşağıdaki gibidir:
PSTET iki kağıt halinde yürütülür – Makale 1 ve Makale 2. I ila V. sınıflarda öğretmenlik yapmak isteyen adaylar Paper 1 için görünmelidir, VI ila VIII. hem Kağıt 1 hem de Kağıt 2 için VIII’e.
Kağıt 1:
* Sınav 2,5 saat sürmektedir.
* Sınav, her biri 1 puanlık 150 çoktan seçmeli sorudan (MCQ) oluşur.
* Sorular şu bölümlerdendir: Çocuk Gelişimi ve Pedagojisi, Dil I (Pencapça), Dil II (İngilizce), Matematik ve Çevre Çalışmaları.
* PSTET Paper 1 için minimum puan %60’tır (150 üzerinden 90).
Kağıt 2:
* Sınav 2,5 saat sürmektedir.
* Sınav, her biri 1 puanlık 150 çoktan seçmeli sorudan (MCQ) oluşur.
* Sorular şu bölümlerden sorulur: Çocuk Gelişimi ve Pedagoji, Dil I (Pencapça), Dil II (İngilizce), Matematik ve Fen (Matematik ve Fen Bilimleri öğretmenleri için) veya Sosyal Bilimler/Sosyal Bilimler (Sosyal Bilimler/Sosyal Bilimler için) öğretmenler).
* PSTET Paper 2 için minimum puan %60’tır (150 üzerinden 90).
PSTET sınavına girecek tüm adaylara başarılar dileriz!