Premiere hesaplarını hackledi, kirli göçmenler, erkekleri suçluyor. Sadece siteyi yönettim, kendimi savundum

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Başvuru sahibine göre, Beyaz Medya binlerce özel belge veya veriyi düşürmek için yüzlerce yayınladı. Mižák, özel olarak depolanan belgelerin ve diğer belgelerin sırlarını ihlal ettiği için suçluyor.

Savcı Jaroslav Paul, Perşembe günü dava ile uğraşmaya başlayan Brno'daki belediye mahkemesinden önce “Igor Mižák beyaz medya web sitesini kurdu, ödedi ve yönetti ve yönetti” dedi. Mižák Avustralya'da yaşıyor AK Mahkemesi gelmedi, savunucusuna göre masum hissetti. Bildirildiğine göre kiraladığı ve içerik için yanıt vermediği.

Savcıya göre, özel internet kutularından bir bilgisayar korsanı etkinliği tarafından edinilen yasadışı olarak edinilmiş bilgileri yerleştirdi. Sadece Sobotky ve Spidla'nın gizliliğine değil, aynı zamanda rahip ve filozof Tomáš Halík, şarkıcı ve besteci Michael Kocáb ve politikacı Kateřina Bursíková Jacques'e saldırmış olmalı. Savcı Paul, “Bu, 40 ila 50 kişi hakkında mektup mektupları ve endişelerinin ihlalidir.”

Sobotka ve Špidla, neden olan hasar için her 100.000 kron gerektirir. Diğer birkaç kurban yönetime katıldı ve onlarca yüz binlerce krona göre materyal olmayan hasar için tazminat istedi.

Vladimir Špidla

Bohuslav Sobotka

Örneğin, bilgisayar korsanları 2015'in sonunda Sobotka'nın kişisel hesabına ulaştı. Beyaz medya web sitesi daha sonra gizli bilgiler aldıklarını iddia etti. Eski Bakan Milan Chovanec'e göre İçişleri Bakanlığı reddetti, bazı yazışmalar tahrif edildi. Ancak web sitesi Sobotka'nın yazışmalarının bir kısmını yayınladı. Örneğin, mülteci krizi, seçim anketleri, Çek radyo yönetimi veya spor finansmanı ile ilgilidir.

Sızan e-postalar ayrıca STEM'den seçim anketleri hakkında raporlar içeriyordu. “Size gönderdiğim basit bir analiz yaptık, bu da araştırmanızda orantısız bir şekilde abartılı olacak.

Web ayrıca kirli Roma veya göçmenler

Hacker, 2012 ve 2016 yılları arasında ilgili mahkeme ile uğraşan saldırılar. Beyaz medyanın kendisi 2009'dan beri var olmuştur ve 2019'da engellenmeden on yıl boyunca faaliyet göstermektedir. Ayrıca, örneğin Roma ve göçmenlere, başta Afrika kökenli ve Müslümanlara saldıran videolar da vardı. Web sitesi ayrıca, farklı kültürlerden gelen insanlara karşı nefrete karşı halka açık konuşan kişilerin listelerini de yayınladı.

Slovak yerli Mižák, siteyi kiralayarak sorgulamayı savundu. “Birine bir araba ödünç verdiğinizi hayal edin ve kişi bir kişiyi vuracak ve sizi bunun için yargılayacaklar,” diye savundu, beş yıl hapis cezası, bir milyon kronun toplam tutarında tazminat ödemekle tehdit etti.

Avukat ve sivil eylemci kurbanlardan biri olan Jan Duda'ya göre, sadece bir kişi web sitesinin arkasında duramadı. Duda Belediye Mahkemesi binasının önünde Idnes.cz Raportör, “Bu, müfettişlerin izleyemediği organize bir gruptan kaynaklanıyor.” Dedi. Uluslararası Af Örgütü'nde yer alan bir adam, “Mižák bunu ödedi. Web'in içeriğini bilmek zorundaydı” diyor.

Beyaz medyada Neo -Nazi gönderileri, etnik ve cinsel azınlıklarla ilgili nefret dolu ifadeler ve fotoğrafları ve adresler, doğum veya telefon numaraları gibi kişisel verilerle “rahatsız edici” listeler yer aldı. Yıllar önce ırkçı saldırıların kurbanı olan bir kadın, “Kendim, çocuklar ve kocalar için endişeliydim.” Dedi.

Uzmanlar, tüm araç filosundaki saldırıların olası korku senaryolarından bahsediyor ...

Hesapları hesaplara almanın olası yollarından biri, güvenlik güçleri tarafından kullanılan nispeten pahalı bir programdır. Uzmanlara göre, ona karşı bir savunma yok. Oyuncu Ester Janečková araştırmacılara, “Bu uzmanlara sordum, birisi WiFi'ye saldırdı.” Dedi. Birkaç tanık, e-posta iletişiminin Rus sunucusuna yönlendirildiğini ifade etti.

Müzakereler 10 Nisan'da devam edecek.