PM bugün CIPET | Chanda merkezini açıyor Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Chandrapur: Öğrencileri plastik mühendisliği ve teknolojisi konusunda eğiten ve onları beş yıl boyunca kiralık bir yerden çalışırken plastik endüstrisine yerleştiren Merkez Petrokimya Mühendisliği ve Teknolojisi Beceri ve Teknik Destek Merkezi (CIPET-CSTS) nihayet inşa edildi kendi alt yapısı.
Chandrapur şehrine 10 km uzaklıktaki Tadali sanayi bölgesinde inşa edilen CIPET-CSTS binasının açılışı Pazar günü Başbakan Narendra Modi tarafından yapılacak. Kampüs, inşaat ve mühendislik altyapı harcamalarını ve merkezi ve eyalet hükümetleri tarafından 50:50 bazında üstlenilen üç yıl boyunca tekrar eden masrafları içeren 51.3 Rs’lik bir maliyetle 15 dönümlük bir arazi üzerine kuruludur.
CIPET, Kimyasallar ve Petrokimya Departmanı’nın himayesinde kurulmuş, önde gelen bir ISO 9001:2015 KYS sertifikalı ve NABL, ISO/IEC 17020 akredite kuruluşudur. Ülke genelindeki 36 merkez aracılığıyla plastik ve ilgili endüstrilerin yararına beceri geliştirme, teknoloji desteği, akademisyenler, araştırma ve geliştirme konularına odaklanmaktadır.
CIPET-CSTS, 2016-2017’de Chandrapur’daki Endüstriyel Eğitim Enstitüsü kampüsünde, o zamanki Birlik Devlet Bakanı Hansraj Ahir’in çabalarıyla Chandrapur’da görevlendirildi. 2018 yılında faaliyetlerin genişletilmesi ve eğitim altyapısının güçlendirilmesi için kiralık alan kiralanmıştır.
MIDC, bir yıl önce CIPET merkezi ve pansiyon için arazi teslim etti ve bina yaptı. CİPET, eğitim ve teknik faaliyetlerine yeni yapılan binadan başladı.
Merkez, Plastik Teknolojisi Diploması (DPT) ve Plastik Kalıp Teknolojisi Diploması (DPMT) sunmaktadır. Bu diplomalı stajyerler, Hindistan genelinde çeşitli plastik ve ilgili sektörlerde istihdam edilebilir. Kursiyerler diploma kursunu tamamladıktan sonra da eğitim alabilirler.
Chandrapur, CIPET-CSTS’de sorumlu yerleştirme, Pushkar Deshmukh merkezde şimdiye kadar toplam 4.280 öğrencinin eğitildiğini söyledi. Bunların 3.722’si (%87), TATA Autocomp System Ltd, Varroc Polymers Pvt Ltd, Jabil Circuit India Pvt Ltd, RC Plasto Pvt Ltd ve diğer üst düzey endüstriler gibi çeşitli plastik endüstrilerinde yer almaktadır.
Kalan yüzde 13’lük kısım ise evlendikten sonra çalışmak istemeyen farklı bir yol izleyenler veya üniversite öğrencileri.
Deshmukh, şu anda plastik mühendisliği ve teknolojisinin otomobillerde, elektronikte, elektrik malzemesinde, ambalajda vb.