Dünya 1 Numaralı Novak Djokovic Çarşamba günü sezonla ilgili planlarının ABD’ye bağlı olduğunu ve yakında olumlu bir karar almayı dört gözle beklediğini söyledi. Ayrıca, önümüzdeki aydan itibaren iki şehirde ATP Masters 1000 turnuvalarında yarışmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek için özel izin talep ettikten sonra Indians Wells ve Miami topluluklarına destekleri için teşekkür etti.
Dünyanın bir numarası Djokoviç Belgrad’daki eğitiminden sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Dubai’den sonraki planlarım ABD’ye bağlı. Bir yanıt bekliyorum, bu bana bağlı değil… Yakında öğreneceğim.”
“Her şey devam ediyor. Indians Wells ve Miami topluluklarına destekleri için minnettarım. Turnuvalarında oynamamı istiyorlar…Yakında olumlu bir karar almayı dört gözle bekliyorum, ancak bu benim elimde değil. ” dedi Djokovic.
Aşı olmadığı en yüksek profilli sporculardan biri olan Djokovic COVID-19geçen ay rekor kıran 10. Avustralya Açık şampiyonluğunu ve 22. Grand Slam’ini kazandıktan sonra önümüzdeki hafta Dubai’deki ATP turuna geri döneceğini sözlerine ekledi.
Yabancı hava yolcuları için ABD aşılama şartının, ana çekiliş başlayana kadar kaldırılması beklenmiyor. Hint kuyuları 9 Mart’ta ve ayın ilerleyen saatlerinde Miami Açık, yani Djokovic üst üste ikinci yıl kaçırabilir.
ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi geçen ay COVID acil durum bildirimlerini 11 Mayıs’ta kaldıracağını söyledi, ancak adı Indian Wells giriş listesinde olan Djokovic, özel izin için gerekli belgeleri sunduğunu söyledi.
Indian Wells turnuva direktörü Tommy Haas geçen ay, Djokovic’in 2023’te ABD’de yarışmaktan men edilmesinin “rezalet” olacağını söylemişti. çiçek açan çayırlar.
Geçen yıl Avustralya Açık’ı kaçıran ve aşı durumu nedeniyle ülkeden ihraç edilen Djokovic, atlayacağını söyledi. büyük slam COVID aşısı olmak yerine.
“Geçen yıl Indian Wells’i, Miami’yi ve ABD açık salla ki bu (tekrar) ilk kez olmasın. Umarım olmaz,” dedi Djokovic.
“Yapabileceğim tek şey bu, çünkü pozisyonum aynı kaldı… ABD Açık hâlâ çok uzakta, bu yüzden umarım orada olabilirim. Bu, spor tarihimizin en büyük dört etkinliğinden biri.”
“Elbette orada olmayı çok isterim. Yenildiğim 2021 finalinde New York ve Amerikan kamuoyundan büyük destek gördüm. Daniel Medvedev. Ama orada daha önce hiç yaşamadığım bir şey yaşadım.
“Bu yüzden geri dönüp insanlarla bağlantı kurmak ve umarım en iyi tenisimi oynamak ve orada bir kupa daha almak istiyorum.”
(Reuters’in katkısıyla)