As tenis yıldızı Novak Djokovic, turnuvaları kaçırdığı için pişmanlık duymadığını söyledi. Hint kuyuları ve Miami, COVID-19 aşı durumu nedeniyle.
35 yaşındaki Djokoviç, Indian Wells ve Miami’de oynamak için ABD hükümetine özel izin başvurusunda bulundu ancak başarısızlıkla sonuçlandı.
ABD şu anda aşılanmamış yabancıların ülkeye girişini yasaklıyor, ancak hükümetin Mayıs ayında COVID acil durum bildirimlerini sona erdirdiğinde politikanın kaldırılması bekleniyor.
CNN’e konuşan Djokovic, “Pişman değilim. “Pişmanlığın seni sadece geride tuttuğunu ve temelde geçmişte yaşamana neden olduğunu hayat boyunca öğrendim. Bunu yapmak istemiyorum. Gelecekte de çok fazla yaşamak istemiyorum. tıpkı şu anda olduğu gibi, ama elbette geleceği düşün, daha iyi bir gelecek yarat.”
Carlos Alcaraz, Pazar günü Indian Wells’te şampiyonluğu kazandıktan sonra Sırp’ı yeniden dünya sıralamasında bir numaraya yükseltti.
“..Alcaraz’ı tebrik ediyorum. Kesinlikle bir numaraya dönmeyi hak ediyor,” dedi Djokovic.
Djokoviç, 22 büyük şampiyonluğunun üçü de dahil olmak üzere büyük başarılar elde ettiği ABD’de yarışmasına izin verilmemesinin utanç verici olduğunu söyledi. Bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul edilmeyi umuyordu. ABD Açık Grand Slam.
Djokovic, “Ama aynı zamanda bu bilinçli bir karardı ve gitmeme ihtimalimin her zaman olduğunu biliyordum.”
“Bu yıl ABD Açık için değişmesini umduğum mevcut durum veya mevcut durum. Bu benim için Amerikan topraklarındaki en önemli turnuva.”
Sırp, tartışmanın spora olan coşkusunu azaltmadığını söyledi.
“Aslında spor, ailem, vakfım, tüm projeler ve saha dışında yaptığım her şey için her zamanki gibi heyecanlıyım ve motiveyim.”
“Onur ve dürüstlük, kendime, inançlarıma ve haklarıma sadık kalmak her şeyin üstündedir.”
(Reuters’in katkısıyla)