BHUBANESWAR: Hindistan’ın en iyi kısa mesafe koşucusu Görev ChandMüsabaka dışı bir test sırasında yasaklı anabolik steroidler için pozitif test ettiği bildirilen, konudan haberi olmadığını söyledi.
TOI ile konuşan Dutee Çarşamba günü, bu konuyla ilgili herhangi bir posta alıp almadığını öğrenmek için e-posta gelen kutusunu kontrol edeceğini söyledi. “Şu an seyahatteyim. Eve gidince izleyip konuyu detaylıca konuşacağım” diye ekledi.
Kısa mesafe koşucusu, bazen vücudundaki hormonal dengesizliklerle uğraştığını söyledi. “Benzer bir durum 2014 yılında hiperandrojenizm testinde başarısız olduğum için ‘erkek’ olmakla suçlandığımda başıma gelmişti. Daha sonra bana cinsiyet doğrulama testi yapıldı. Dünya Atletizmpolitikası hakem heyeti spor için (CAS) 2015 yılında spora geri döndü.”
Dutee, performansını artırmak için herhangi bir takviye almadığını söyledi. Son zamanlarda herhangi bir etkinliğe katılmamıştı. “2021’de Patiala’da kasık ağrım için ilaç almıştım. Yarışma olmadığı için ağrım için ilaç almıştım. Yeni test sonucunun sebebi mi yoksa başka bir doğal hormon mu bilmiyorum. dengesizlik, ”diye ekledi.
Sporcu, bu konuyu sadece medya mensuplarından öğrendiğini söyledi. “Neler olduğundan tam olarak emin değilim. Doping testi sonucumla ilgili olarak sosyal medyada dolaşan bir mektup, önde gelen bir Ulusal Dopingle Mücadele Ajansı yetkilisinin not numarasını veya imzasını içermiyor (NADA). Bu nedenle bu konuda net bir bilgim yok” dedi.
Dutee rekabet olmadığını söyledi. Onun örneği, geçen yıl 5 Aralık’ta Bhubaneswar’daki yarışma dışında toplandı. “Ulusal Anti-Doping Ajansı istediği zaman test yapabilir. İki kez numune aldılar” diye ekledi.
“Haber doğruysa, sonucun daha net olması için B örneğini test etmesi için ajansa başvuracağım. A örneğinde ve B örneğinde aynı idrar var. İlk örnek ajansın kendisi tarafından alınacak. Test edilecek. Dutee, “Eğer bir sorun çıkarsa, B numunesi sporcunun, antrenörünün ve avukatının önünde test edilecek” dedi.
Sporcu, mektubu inceledikten sonra konuyla ilgili bir sonraki eylemini planlayacağını söyledi. “Hayatım zorluklarla dolu. Bakalım neler olacak” diye ekledi.