Pele, Kerala Eyalet Müfredatının bir parçasıyken | futbol haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
KOÇİ: Pele hayatı boyunca Kerala’ya hiç gelmedi ve o zamanlar televizyon onlar için hala uzak bir hayal olduğu için eyaletten hiç kimse Brezilya’nın Dünya Kupası performansını canlı izleyemedi. Yine de, Keralitlerin çoğunluğunu ‘güzel oyuna’ aşık ettiği için kredilendirilmelidir.
Kerala eyalet müfredatında Brezilya futbol efsanesinin 1970’lerin sonu ve 1980’lerin başındaki hayatı hakkında özel bir bölüm vardı ve bu, Pele’nin burada eyalette ikonik bir imaj geliştirmesinin ana nedenlerinden biriydi. Pele’nin hayatı, 5. sınıf Malayalam dili ders kitabındaki üç sayfalık bir dersin parçasıydı. Eski Pele Abdul Saleem EK, “Bir nesil, Pele’yi oynarken izlemeden değil, onun hakkında, özellikle ders kitabımızda okuyarak tapınmaya geldi” diyor. Kerala Polisinin futbol bekçisi.
“Bu üç kelimeyi ilk kez duydum – Futbol, Brezilya ve Pelé daha okula gitmeden önce. Babamın Kozhikode yakınlarındaki Mukkam’daki Edavanamkunnath’taki köyümüzde küçük bir çay dükkanı vardı. Babamın arkadaşlarından biri olan Achuthan, Akşamları çay dükkanına gider ve Pele hakkında hikayeler anlatırdı” diye ekledi Saleem. “Futbolu televizyonda canlı izlemek için 1986’ya kadar beklememiz gerekiyordu. O zamana kadar, Pele’ye gerçek boyutlu bir imaj veren bu hikayeler, bölümler ve yazılardı” dedi.
Malayalis’in Pele’yi iş başında görebilmesinin diğer tek yolu, onun hakkında sergi alanlarında ve sinema salonlarında gösterilen film makaralarıydı. “1960’ların sonlarında, Thrissur’daki Thekkinkadu Maidan’da 1966 Dünya Kupası’nın kaydedilen önemli anlarını gösteren bir sergi düzenlendi. Eski Hintli kaleci Victor Manjila, Pele’yi ve onun inanılmaz becerilerini ilk kez gördüm” dedi.
“Pele o zamanlar çok gençti ama tarzı, önemli anları izlemeye gelen birçok kişinin ilgisini çekti. Pele’nin özelliği, hava toplarını kontrol etme yeteneğiydi. Havada yüksek zıplar ve göğsüyle topu alırdı. Top daha sonra vücudundan aşağı yuvarlanacak ve bacaklarına ulaşacaktır. Gözler için bir şölen oldu. Pek çoğumuz için ilk futbol kahramanı olmasına şaşmamalı,” dedi Manjila.
Eski Hindistan milli takımı CK Vineeth, Pele’yi görecek kadar şanslı olan eyalet oyuncularından biriydi. Vineeth’in takımı Kerala Blasters, Brezilyalı efsane 2015’te Kolkata’ya geldiğinde Kalküta’da ATK’yı ele geçirdiğinde Pele VVIP tribünlerindeydi. “VVIP kutusundayken bir an için Pele’yi yakaladım. Bu, benim için çok değerli bir andı” “Çocukluğumdan beri adını yalnızca duyduğum bir futbol ikonunu izliyordum. Ben ikinci yarı yedek oyuncu olarak sahaya girmeden önce ayrılmış olsa da, tribünlerdeki imajı her zaman aklımda olacak” dedi.