Parul Üniversitesi’ndeki 15.000’den fazla öğrenciye ilham veriyor: IIMUN Vadodara toplantısında Gaur Gopal Das, farkındalık üzerine notlarını paylaşıy

ManK

New member
Parul ÜniversitesiHindistan yüksek öğretim kurumları arasında tanınmış bir isim, yakın zamanda IIMUN’un (Hindistan’ın Uluslararası Eğitim Hareketi) 10. baskısına ev sahipliği yaptı. Birleşmiş Milletler) Tanınmış konuşmacı ve ruhani kişilik de dahil olmak üzere, hayatın her kesiminden ileri gelenlerin öğrencilere ilham vermek için bir araya geldiği Conclave Gaur Gopal Das. IIMUN’un aktarmaya çalıştığı Hint ve küresel bakış açılarının benzersiz karışımını tanıtmayı amaçlayan gençlik odaklı toplantıya Parul Üniversitesi’nden 15.000’den fazla öğrenci katıldı.
Birkaç önemli şahsiyetin katıldığı etkinlikte Gaur Gopal Das, Hindistan’ın sağlıklı bir yaşam tarzı yaratmaya yardımcı olabilecek ruhani özü hakkında konuştu. Halkın gözünde birkaç yıldır var olan Das, Hint kültürünün derin bilgeliğini kitlelere basit ama etkili bir şekilde getirmesiyle tanınır. Das’ın konuşmasında ifade edilen düşünceler, bütünsel gelişimlerinden yararlanarak ülkenin ilerlemesine katkıda bulunacak geleceğin liderlerini yaratmaya çalışan Parul Üniversitesi’nin felsefesiyle uyumluydu.
Gaur Gopal Das, maneviyat ve farkındalığın önemini vurguladı, modern yaşam tarzının sorunlarını sıraladı ve Hint manevi bilgeliğinin hızlı tempolu modern hayatın endişelerine güçlü bir çözüm olabileceğini paylaştı. Lider ekledi: “kyunki yehi toh kültürel jisse …jo akıl sağlığı se bacha payega (Bizi psikolojik sorunlardan kurtarabilecek kültür budur). Yahi kültür hai jo hamein zihinsel güç ve dayanıklılık Ödemek (Bize zihinsel güç ve metanet verecek olan kültür budur). Ülkenin bilgeliği ve ruhani kültürü, tüm sorunlarımızla yüzleşmemiz için bizi donatacak.”
İyi bir ruh halinin ve güçlü bir ruh sağlığının önemini daha da vurgulayan Das, ilham verici bir tonda şunları söyledi: “Jab tak aapki akıl sağlığı sahi nahin rahegi maymun dusron ki yardım nahin kar payenge (Akıl sağlığınız tehlikedeyse, başkalarına yardım edemezsiniz.). Jab tak maymun khush nahin hai maymun dusron ko khushi nahin de payenge (Mutlu olana kadar yapamazsın başkalarının mutlu olmasına yardım etmek). Jab tak maymun koi pyaar nahin karta maymun kisi aur se pyaar nahin kar payenge (Sevgi alana kadar sevgiyi yayamazsınız). Jab tak aapke jeevan mein hope nahin hai aap kisi aur ko hope nahin de payenge (Kendiniz umutlu olmadan başkalarına umut veremezsiniz)……bayanlar ve baylar, erkekler ve kızlar, kendiniz üzerinde çalışın ve kendinize iyi bakın, ancak o zaman çevrenizdeki insanlara yardım edebilirsiniz. ülke.”

parul11

Gaur Gopal Das, sağlıklı bir yaşam biçimi yaratmak için kullanılabilecek Hindistan’ın ruhani özünden bahsetti.
çağında mutluluğu arama bağlamında sosyal medya, Das insanları, özellikle gerçekçi olmayan olumlu bir zihniyeti teşvik eden içerikler açısından, insanları gerçek olmayan hayatlar yaşamaya zorlayan basit içerikten uzak durmaları konusunda uyardı. Bunun yerine, kendinizi başkalarıyla karşılaştırmadan, içinde bulunduğunuz durumdan memnun olarak kederle baş etmeyi öğrenmenizi önerir. Dahası, motive edici guru, halkı pozitifliği yaymak ve mutlu bir toplum için çalışmak konusunda kendisine katılmaya çağırdı.
Üniversite, dünya standartlarında bir eğitim sağlamak için en başından beri iyi bir ruh sağlığını gündeminin bir parçası olarak ele almıştır. Ruh sağlığı girişimleriyle ilgili olarak, Parul Üniversitesi kampüste sağlıklı bir atmosfer sağlamak için hem fakülte hem de öğrencilerde duyarlılığı teşvik etmek de dahil olmak üzere çeşitli önlemler almıştır. Üniversite, pandeminin sıkıntılı zamanlarında, özellikle önemli psikologları barındıran YourDost portalına erişim gibi olanaklarla, öğrencilerin ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele etmeleri için 7/24 destek sağlamaya çalıştı.
IIMUN olarak bilinen çok yönlü bir platformun ruhuyla uyumlu olan Parul Üniversitesi, ileri pedagojisinde akademik ve endüstri ile ilgili bilgilerin yanı sıra farkındalık ve sosyal farkındalığın bir sinerjisini vurgulayarak bütünsel eğitim sunmaya kendini adamıştır. Kurum, çeşitli disiplinlerde çok çeşitli diploma, lisans ve lisansüstü kurslar sunar ve özel olarak tasarlanmış, sektörle ilgili 250 kurs aracılığıyla bütüncül öğrenmeyi destekler. Sunulan disiplinler, birden çok STEM ve STEM dışı konuları içerir.
STEM kursları, çeşitli teknik uzmanlıkları, uygulamalı bilimleri, ticareti, bilgisayar uygulamalarını, eczacılığı ve çok daha fazlasını içerir. STEM dışı akımdan, kurum eklektik bir dizi çalışma alanına sahiptir: ticaret, sanat, güzel sanatlar, kütüphane bilimi, sağlık yönetimi, halk sağlığı, mesleki çalışmalar, fizyoterapi, ayurved, homeopati, hemşirelik, mimarlık, tarım, sosyal iş, tasarım, hukuk, yönetim, aynı zamanda işletme yönetimi.
Sorumluluk Reddi – Yukarıdaki içerik, editoryal değildir ve TIL, bu içerikle ilgili olarak açık veya zımni tüm garantileri reddeder ve içeriği garanti etmez, garanti etmez veya zorunlu olarak desteklemez.