Oyunun içeriği, standardı ve nadirliği önemli olmalıdır: Shaun Pollock | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

CENTURION: Güney Afrikalı hızlı bowling ustası Shaun Pollock, içinde daha fazla “bağlam ve rekabet” istiyor uluslararası kriket böylece maç sayısındaki inanılmaz artış ortasında oyun “fon müziği” olmaktan çok “ana CD” olarak kalıyor.
Tüm yıl boyunca devam eden yarışmalarla, Kane Williamson, Graeme Smith ve Steve Waugh gibi büyük isimler geçmişte programların dengelenmesi ve yarışmalara bağlam kazandırılması gereğinden bahsetmişti.
Aynı zamanda eski bir Proteas kaptanı olan Pollock, buradaki bir etkileşim sırasında “Bazen oyunun bağlamının ve ayrıca standart ve nadirliğin önemli olduğunu düşünüyorum,” dedi.
“Örneğin golf açısından, Masters harika bir turnuva çünkü yılda bir, dört gün ya da her neyse oluyor. Wimbledon da. Burada oynamaya devam ediyor ve daha fazla kriket çıktısı alıyorsunuz.
“Ana CD olarak dinlemek yerine fon müziği olacak, biliyorsun. Bu yüzden böyle çıkarsa nefret ederim.”
Tüm zamanların en iyi hızlı bowling oyuncularının hakim olduğu bir çağda yerini koruyan Pollock, T20 kriketinin sunduğu eğlenceye aldırış etmiyor ama aynı zamanda sopayla top arasında iyi bir mücadele istiyor.
“Şahsen, T20 kriketinin becerilerinizi test etmenin gerçek biçiminden ziyade biraz kriket tadı olan bir eğlence olduğunu düşünüyorum.
“Beni yanlış anlamayın, insanlar buna bayılıyor. Bence sergilenen becerilerin bir kısmı, atletikliğin bir kısmı, performansın bir kısmı, vuruş ve bowling, bilirsiniz, bir kısmı takdir edilebilir, ama olsun her zaman olması gerektiği kadar bir yarışma, pek emin değilim.
Etkileşim Sports18 ve Jio Cinema tarafından organize edildi.
Çok fazla kriket, oyuncuların, özellikle hızlı bowling oynayanların ömrünü etkiler mi?
“Bence kaç kez bowling oynadıklarına dair istatistikler verildi. Örneğin, Hintli bowling oyuncularının yalnızca IPL oynamasına izin veriliyor, bizimkiler istedikleri gibi gelip gidebilirler. Bu yüzden muhtemelen oynamaları gereken daha fazla kriket.”
Yıllar içinde Hint hızlı bowling ünitesinde neyin değiştiği sorulduğunda Pollock, havuzun artık çok daha büyük olduğunu söyledi.
“Artık daha fazlasına sahipsin, hepsi bu. Hala harika olanlara sahipsin. Bence Javagal (Srinath) hak ettiği övgüyü asla alamayacak. Buraya gelirdi (Güney Afrika) (Venkatesh) Prasad ile ve sonra o zamanlar yedek olan Dodda Ganesh, David Johnson vardı.
“Artık dört tane var ve bu büyük bir fark. Yıllar boyunca her zaman iyi olanlarınız oldu. Yani, Kapil Dev, Manoj Prabhakar, ama o kadar derinliğe sahip değillerdi.
“Şimdi, birinin incinmesi durumunda bir başkasının olduğu bir saldırı var. Ve bence hepsi bu becerileri öğrendi.
“IPL sizin için hiç akıllıca değil çocuklar. En iyi takımları alırsınız, altı hafta veya yedi hafta maruz kalırsınız. Bir adamın bunu uluslararası düzeyde yapıp yapamayacağından emin değilseniz, uluslararası oyunculara karşı neler yaptığına bakın.
“Belki de onu performansına göre yargılayabileceğiniz bir tur maçınız vardı. Şimdi her gün buna sahipsiniz. Şu anda yaptıkları eğitimi, diğer bazı koçların, uluslararası koçların, ulusal antrenörler, yerel antrenörler, yerel antrenörler, bunların hepsi şimdi geliştirildi.
“Güç açısından oradalar. Hepsinin yeteneği var. Bumrah, Shami’den farklı bir bowling oyuncusu, Siraj çok farklı, hepsi birbirini tamamlıyor.”
Tartışma pervasız Suryakumar Yadav’a döndüğünde, kendisine dünyanın bir numaralı T20 topa vuran oyuncusuna karşı koymak için ne yapacağı soruldu.
“SKY, Mumbai Indians’ta bizimle birlikteydi. O zamanlar o SKY olmadığı için başı belaya girdi. Bence artık zor alanlarda gol atma konusunda gerçekten iyi.
“Dürüst olmak gerekirse, kafama vurmasına izin verirdim. Gücünün bu olduğunu düşünmüyorum. Fazladan koruma, midwicket, kepçe ve üçüncü adam hakkında.
“Düz şutlar için sahayı buna göre ayarlardım, nişan almaya çalışmalı ve ardından uzun atışlar yapıp yapıp yapamayacağını görmelisiniz. Ama bence onun için kilit nokta oyun planını öğrenmiş olması. Ve o çok iyi anlıyor.
“Farklı alanlarda topları patlatmaya çalıştığı ve ne kadar süre bileceğiniz konusunda gerçekten endişelenmediği, tahmin edici bir unsuru olup olmadığı, kendi zihniyetini gerçekten bilmiyorsunuz. Ama o bunu zekice yaptı.
“Yani, geçiş oranı ve o kırışıktayken koşulları dikte etme şekli harikaydı. Bence aynı zamanda yaşı, bilirsiniz, o 31-32. Her ne ise, gelişti, içinde. oyununu geliştirmenin ve şimdi anlamanın tam ortasında ve bence karşılığını alıyor.
Açılış SA20 yarışmasının başarısıyla birlikte, Cricket South Africa’nın (CSA) BCCI’nın eski oyuncuları için yaptığı gibi eski kriket oyuncularına yardım etme planları olup olmadığı soruldu.
“Güzel olurdu, ama bunun hassas bir yapı olduğunu ve ne kadar geriye gittiğinizi anlıyorum. Geçmişte, bugün, siz (BCCI) adamlarının bir planı olduğunu biliyorum.
“Bence konuşması zor. Demek istediğim, tüm test oyuncularınızı belirlediniz ve onlar belli bir harçlık alıyorlar. Evet, ama demek istediğim nakit paranız var. BCCI’da para sıkıntısı yok. Dürüst olmak gerekirse. Kaynaklarımızın olduğunu sanmıyorum dedi.
“Fikri beğendim. Biliyorsunuz, açık bir şekilde kendini adamış, oynayan ve Güney Afrika’nın kazanmasına yardım etmeye çalışan eski oyuncular, belki bir şekilde tanınırlar. Planınızın gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum. Ama hoşuma gitmedi. buraya kopyalanacağını düşünüyorum.”