GUWAHATI: Hindistan’ın kaptanı Rohit Sharma Salı günü Sri Lanka’nın kaptanını istemediğini söyledi Dasun Shanaka Salı günü buradaki ilk ODI’de topa vuran oyuncunun cesur yüze giden yolda çok geriye gitmesinin ardından ‘Mankaded’.
Virat Kohli’nin 73. Uluslararası Yüz Buçuk Asırlık Rohit ve Shubman GillHindistan, önce vuruş yapması istendikten sonra yedide heybetli bir 373 yayınladı.
Sri Lanka, maçlarının yarısını 161 sayı ile kaybettikten sonra asla kovalamadı, ancak Shanaka (88 toptan değil 108) dövüş yumruğuyla harabelerin arasında dimdik durdu.
Ancak Rohit müdahale etmeseydi o dönüm noktasına ulaşamazdı. Yoğun olmayan saatin sonunda aşım için yaptığı itirazı geri çekti Muhammed Şami vurucu çok geriye gittikten sonra Shanaka’ya yüzyılını tamamlama şansı verdi.
“Shami’nin bunu yaptığı hakkında hiçbir fikrim yoktu, o (Shanaka) 98’i vurdu. Vuruşu harikaydı, onu bu şekilde çıkaramayız. Düşündüğümüz bir şey değil, ona şapka çıkartıyoruz, oynadı çok iyi” dedi Rohit maç sonrası sunum töreninde.
Vurucuların iyi performansının ardından hızlı tüccarlar Umran Malik (3/57) ve Muhammed Siraj (2/30) orantısız bir oyunda pastanın üzerine krema koydu, ancak Rohit Hindistan’ın bir takım olarak daha iyi bowling oynayabileceğini söyledi.
“Gerçekten iyi başladık ve bu toplamı elde etmek için tüm vurucuların büyük çabasıydı. Platform çıkıp özgürce oynayacak şekilde ayarlandı. Biraz daha iyi bowling oynayabileceğimizi düşündüm ama çok kritik olmak istemiyorum vardır.” Çiy çok fazla olmasa da.Kaptan @ImRo45, Dasun Shanaka’nın da dahil olduğu saldırgan tarafından yapılan son aramayı neden geri çektiğini açıklıyor.#INDvSL… https://t.co/wI17ph7qD7
— BCCI (@BCCI) 1673367962000
“Birim olarak iyi bowling oynadık ve bunun gibi maçları kazanmak istiyorsanız herkesin partiye gelmesi gerekiyor. Grup olarak bakmamız gereken bazı alanlar var ve yine, bu bir takım sporu.”
87 top 113’ünde 12 dört ve altı isabeti bulan Maçın Adamı Kohli, her maçı son maçıymış gibi oynamanız gerektiğini söyledi.
“Farklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hazırlığım ve niyetim hep aynı. Topa iyi vurduğumu sanıyordum. Oynadığım şablona yakındı, 25-30 ekstra tura ihtiyacımız olduğunu anladım. dedi Kohli.
“İkinci yarıdaki koşulları anlamaya çalıştım. Tahtaya bizim için rahat bir toplam koymaya çalıştım. Öğrendiğim tek şey, umutsuzluğun sizi hiçbir yere götürmediği. İşleri karmaşıklaştırmanıza gerek yok. Oraya gidin.” .” ve hiç korkmadan oyna, bir şeyleri tutamıyorum.
“Doğru nedenlerle oynamalı ve neredeyse her oyunu son maçınmış gibi oynamalı ve bununla mutlu olmalısın. Oyun devam ediyor. Sonsuza kadar oynamayacağım, mutlu bir boşluktayım ve zamanımın tadını çıkarıyorum.” oynuyor.”
Kaptanlarının vuruşu sayesinde, Sri Lankalılar 50 üstte sekizde 306’yı tamamladı. Shanaka, yeni bowling oyuncularının yeterince iyi olmadığını söyledi.
Shanaka, “Bence açıcılarının verdiği başlangıç, yeni topu sallayan bowling oyuncularının aksine iyi kullanmadık. Bir planımız vardı, ancak bowling oyuncuları temelleri iyi uygulamadı,” dedi.
“İlk 10 overda varyasyon kullanmadık. (Sopayla) Temelleri doğru yaptığımı düşünüyorum, T20I’lerde daha yüksek vurmam gerektiğini düşünüyorum ama takım benden Bhanuka 5’te 6 vurmamı istiyor. “