Online eğitim fiziki üniversiteleri etkileyecek: Sadagopan

ManK

New member
MANGALURU: Yükselişi çevrimiçi eğitim Kursların etkisi olacak fiziksel üniversiteler eski müdür Prof. S. Sadagopan, önümüzdeki günlerde IIIT-Bengaluru.
Sadagopan, ‘ konulu Kurucu Günü Konferansını verdi.teknoloji ve yaşam‘, Cumartesi günü Karnataka Bank’ın Kurucu Günü Kutlamaları sırasında. Bu vesileyle, özel banka da yüzüncü yılını kutladı.
Dünya çapında insanların ‘her yerde, her zaman’ öğrenebilecekleri daha fazla çevrimiçi kurs şirketi olduğunu söyledi. Bunun, birkaç yıldır var olan fiziksel üniversiteler için sonuçları vardır.

Karnataka Bank'ın Kurucular Günü kutlamaları

Sadagopan’a göre dünyadaki her icat ve yenilik Hint bilgi sistemiyle bağlantılıdır. Örneğin Hindistan’da Nalanda Üniversitesi’nde eğitim başladı. Hindistan sıfırı icat etti. Hindistan’ın sıfırı icadına dair kanıtlar Suudi Arabistan’daki müzelerde bulunabilir. Aynı şey otomobiller ve havacılık için de geçerli. Tarih, Pushpaka Vimana ve bir savaş arabası olduğunu gösteriyor. “Bu nedenle, her ebeveynin çocuklarından tarihe geri dönmelerini ve Hint bilgi sistemi hakkında bilgi edinmelerini istemesi önemlidir.”
Sadagopan, yeni ve ileri teknolojinin önümüzdeki günlerde nasıl hakim olacağından da bahsetti. “Sağlık hizmetlerinde robotik cerrahi yaygın bir uygulama olacak ve 6G, teletıp ve süper uygulama yarının telekomünikasyon alanları olacak. Ulaşım alanında sürücüsüz arabalar ve güneş uçakları tanıtılacak. Diğer tüm alanlarda köklü değişiklikler yaşanıyor” dedi.
Bankanın başkanı P Pradeep Kumar, bankanın 1924’teki kuruluşundan bu yana üç ayda bir kar elde ettiğini söyledi. Banka, 99 yılın en az %8,25’inden başlayarak 96 yıl temettü dağıtmıştır. Ayrıca, 2000 yılında bankacılık sektöründe temel bankacılık çözümünü ilk kez sunan Hindistan’daki bankalardan biridir. Ayrıca Dakshina’daki bankalardan biri Kannada’yı 100. yılını doldurma yolunda olan Hindistan’daki bankacılığın beşiği olarak adlandırdı.