On altı yaşındaki sansasyonel Littler, Dünya Dart Şampiyonası'nda yarı finalde

QasiM

Global Mod
Global Mod
On altı yaşındaki İngiliz Luke Littler, dartta dünya şampiyonluğunun sansasyonudur.
| fotoğraf: AP

“İnanılmaz bir duygu. BBC'ye göre Littler, “İlk maçımda yarı finale çıkacağımı hiç düşünmemiştim” dedi. “Burada nasıl oynadığıma bağlı olarak beni durdurmak zor olacak. Bu benim ne gösterdiğimle ilgili. Daha ileri gitmek için iyi bir şansım olduğunu biliyorum” dedi.

Turnuvaya başarılı girişiyle tarihe geçti, bu kadar genç yaşta hiçbir oyuncu Dünya Kupası'nda maç kazanamadı. Şampiyonanın başında Alexandra Palace'taki seyirciler ona “sabah okula gitmen gerekiyor” diye bağırdılar ama Littler yavaş yavaş daha fazla saygı kazanmaya başladı. Yarı finale yükselerek şimdiden 100.000 pound (2,8 milyon kron) kazandı ve kamuoyunca tanınan bir kişi olmanın avantajlarından yararlanıyor. Premier Lig futbol maçlarını kutudan keyif alıyor.

“Tottenham'da Arsenal'deydim. İnsanlar bana geliyor. Ben onları tanımıyorum ama onlar beni tanıyor. Harika, herkesle fotoğraf çekeceğim” dedi Littler. Arsenalli futbolcular Declan Rice ve Aaron Ramsdale de onunla fotoğraf çektirdi.

Diğer yarı final çifti ise çeyrek finalde üç kez dünya şampiyonu olan Hollandalı Michael van Gerwen'i sürpriz bir şekilde eleyen İngiltere'den Luke Humphries ve Scott Williams'tan oluşuyor.