ÖZEL: Rishabh Pant geri dönmezse, KL Rahul ODI Dünya Kupası’nda 5 numarada kalmalı ve yarasa; Robin Uthappa, Sanju Samson’a tutarlı şanslar verilmesi

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Birçok kişi, Sanju Samson’un ekip yönetimi ve seçiciler tarafından sürekli olarak göz ardı edildiğine inanıyor. Seçilir, bir veya iki oyunda oynar ve sonra düşer. Sık sık yedek kulübelerini ısıtırken veya takım arkadaşları için içecek ve yedek sopalar taşırken görüldü.
Sanju, 2015’te Harare’de Zimbabwe’ye karşı bir T20I maçında Hindistan formasını ilk kez giydiğinde sadece 21 yaşındaydı. Daha sonra, oyunun en kısa formundaki ilk çıkışından yaklaşık 6 yıl sonra, 2021’de bir ODI şapkası takmıştı.
Şu anda 28 yaşında olan Sanju, 2015 ile 2023 yılları arasında 11 ODI ve 17 T20I oynadı.
En son bu yılın Ocak ayında Wankhede Stadyumu’nda Sri Lanka’ya karşı bir T20I maçında bir Hindistan XI’de oynadı. Hindistan’ın 2 koşuyla kazandığı ve kalan iki maçta elendiği üç maçlık serinin açılış maçında şans yakaladı.
Bu maçtan önce Sanju, Ağustos 2022’de bir T20I (Lauderhill’de West Indies’e karşı) oynamıştı. Arada Hindistan, T20 Asya Kupası ve ICC T20 Dünya Kupası hariç 9 T20I oynadı ve Sanju hiçbir maçta yer almadı.

Samsun-Getty-1280

(Getty Images)
2021-2022 yılları arasında kariyerinde şu ana kadar 11 ODI oynayan Sanju, en son geçen Kasım ayında Auckland’da Yeni Zelanda’ya karşı bir ODI maçında 36 sayı atmıştı. Değerli bir 36’ya rağmen, Kerala yıldızı Kivilere karşı kalan iki ODI’den düştü.
Yeni Zelanda turundan bu yana, Hindistan 9 ODI oynadı ve Sanju’nun adı Hint seçimlerinde yer almadı.
Yerel kriket takımında Sanju ile birlikte Kerala takımında oynayan eski Hintli kriket oyuncusu Robin Uthappa, yetenekli kaleci topa vuran oyuncunun daha uzun bir ip almasının zamanının geldiğini düşünüyor.
2005 ile 2015 yılları arasında Hindistan için 46 ODI ve 13 T20I oynayan ve şu anda DP World ILT20’de Dubai Capitals için oynayan Uthappa, özel bir röportajda TimesofIndia.com’a konuştu ve Sanju’nun Team India’nın geleceği hakkında konuştu. KL Rahul bilmece, Shreyas ve Surya arasındaki tartışma, ODI Dünya Kupası Hindistan’da ve çok daha fazlası.
Emekliliğinizi çok erken ilan ettiğinizi düşünüyor musunuz?
Kesinlikle içimde çok daha fazlası var. Harekete geçmem için doğru zamanın geldiğini hissettim. Bir kriket oyuncusu olarak kendimi oyunun bir öğrencisi olarak görüyorum. Dünyanın başka bir yerinde oynayarak kendimi zenginleştiriyorum. Kriket size her gün sürekli bir şeyler öğretecek bir oyun, benim hissettiğim bu. Bu oyun size daha fazlasını öğretecek. Oyuna saygım var. Bunu hayatımda en çok sevdiğim bu oyuna borçluydum. Onu sevdim ve hala hayatımdaki her şeyden daha çok seviyorum. Bu yüzden bu liglerde oynuyorum ve bu oyuna bağlıyım.

Samsun-Getty-128000

(Getty Images)
KL Rahul ve ODI’lerde vurması gereken yer hakkında çok fazla konuşma var…
Küçük kapı bekçisi ve orta sırada sopası olmalı. Orta aralıkta iyi performans gösterir. Ortalaması da 5 üzerinden 50’nin üzerinde. Kalmalı ve Dünya Kupası’nda 5’i vurmalı. 50’nin üzerinde olağanüstü bir ortalamaya sahip. Bu rolde iyi gidiyorsa, neden deney yapsın? Küçük kapı tutma yetenekleri tek kelimeyle harika. Rishabh’a her ne olduysa üzücü. O (Rishabh) orada olsaydı, elbette ilk tercih olurdu. Rishabh’ın yokluğunda Rahul bu noktada ilk tercih olur. Hindistan, 5’te kaleci ve topa vuran oyuncu olarak Rahul’a bağlı kalmalı. Hindistan, Rohit ile kimin açılacağına karar vermeli. Tek netlik eksikliği bu. Ve asıl soru, Suryakumar Yadav’ı bunun içine nasıl sıkıştıracaksınız? Eminim Shreyas Iyer da baskıyı hissedecektir. İkisi de kesin Dünya Kupası’na gidecek ama kim oynayabilir bu soru kaptanın başını çok ağrıtacak. Surya ve Shreyas arasında olacak. Ama Surya uzun süre kanatta beklemeyecek.
Sence Sanju Samson gibi bir yeteneğe daha uzun bir ip verilmeli mi?
Yüzde 100. Bunda hiç şüphe yok. Uzun bir ip almalı. Çok fazla potansiyele sahip yüksek kaliteli bir oyuncu. Uzun süre fırsat bulamadı. Onu 3 numarada kullanmak istiyorsanız en az 5 şans verin. Onu 5 numarada kullanmak istiyorsanız, en azından ona bir şans verin. Ama ona bir şans ver. Ona birkaç tam tur verin ve nasıl performans gösterdiğini görün. Olmazsa, ona bu seviye için yeterince iyi olmadığını söyleyin. Onu seçip bir maç verir ve sonra onu düşürür ve ardından iyi performans göstermediğini söylerseniz, yanlış sinyal gönderir. Hint tarafına geçmek çok zor. Sanju gibi biri için hissediyorsun. Ama sen onun hak ettiği türden bir fırsatı umut ediyorsun.

KL-Rahul-kaleci-Twitter

(KL Rahul – Twitter Fotoğrafı)
Jasprit Bumrah ve onun yaralanmasına bakışınız. IPL’den önce, özellikle de bu yılın sonlarına doğru çok önemli olan ICC ODI Dünya Kupası’ndan önce dinlenmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?
Bumrah şimdi cevap istediği bir yerde olmalı. Kendi kendine, “Aslında benim sorunum ne?” diye sorması gerekiyor. Neden iyileşemiyorum? NCA buna cevap vermek zorunda kalacak. Devasa ve şaşırtıcı uyuşturucu rehabilitasyon merkezleri var. Yani, NCA’nın buna cevap vermesi gerekecek, orada olanlarda olduğu gibi, fizikçiler onu neden hazırlayamıyor? Bence kesinlikle IPL oynamalı. IPL’nin tamamını oynarsa, yalnızca kendisine değil, aynı zamanda Dünya Kupası öncesinde takıma, oyunculara, izleyicilere ve taraftarlara da büyük bir güven duyacaktır. IPL oynayan Bumrah formda olduğu mesajını veriyor. Hepimiz onun ne kadar harika bir bowling oyuncusu olduğunu ve gelişmek ve bugün bulunduğu yere gelmek için ne kadar çok çalıştığını biliyoruz. O çok kaliteli bir bowling oyuncusu ve buna saygı duymalıyız. Takımda böyle bir oyuncuya ihtiyacınız var.
Hindistan şu anda çok sayıda küçük kapı tutma seçeneğine sahip…
test ederken, Rishabh pantolon. Sadece Rishabh pantolonu. Testlerde Rishabh’tan başkasına bakmayacağım. ODI’lerde ve T20I’lerde, Rishabh gibi birinin tek bir pozisyonda pek fazla şansı yoktur. O üst düzey bir vurucu. Kariyerini yaptı ve ilk üçe girdikten sonra Hindistan takımına girdi. Onu Hindistan takımına aldınız ve 5 ya da 6 numarada kullanmak hiç mantıklı değil. Testlerde 6 veya 7’de kullanırsınız, yeterince adil. Devam edin ve buna sadık kalın çünkü orada iyi performans gösteriyor. Ancak beyaz top kriketinde 3 veya 4 numarada büyük koşular yaptı. Bu noktaların dışında kullanılması gerektiğini düşünmüyorum. O birinci sınıf bir vurucu ve zirvede iyi performans gösteriyor, bu yüzden lütfen onu zirvede kullanın.
Sizce Rohit Sharma’yı bu yılki ODI Dünya Kupası’nda MS Dhoni yaparken görecek miyiz?
Hindistan’da olacak. Ancak Hint kriketinin çözmesi gereken çok şey var. Bugünlerde Hindistan’ın nerede oynadığı önemli değil, oyuncuların nasıl hissettikleri ve kendi performansları hakkında ne düşündükleri önemli. Onlara bir şans verirseniz, ne kadar potansiyele ve kalibreye sahip olduklarını gösterirler. Çok fazla potansiyeli olan ancak yeterince şans bulamayan oyuncular var.
Başantrenör Rahul Dravid hakkındaki düşünceleriniz…
Biraz karışık bir çanta oldu. Harcadığı emeğin çok samimi olduğunu biliyorum. Bir koç olarak başka birçok şeyle uğraşması gerektiğine eminim. Hint kriketiyle uğraşmak kolay değil çünkü çok farklı kültürler ve çok farklı baskılar var. Muhtemelen Rahul Dravid’in bu tür şeyleri halletmek için en iyi adamlardan biri olduğunu düşünürsünüz. Gerçekten çabalıyor. Elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum. Umarım Hindistan halkının gerçekten arzuladığı sonuçları verebilir.