Yeni Delhi: Hindistan ve Avustralya arasındaki öğrenci ve profesyonellerin hareketliliğini kolaylaştırmak için iki ülke, Niteliklerin karşılıklı tanınması Perşembe günü. İmza sonrası Avustralya Eğitim Bakanı Jason Clare, Avustralya hükümetinin Hindistan için kritik bir sektör olan tarımda Hindistan’da beceri programları yürütmek için 1,89 milyon dolar katkıda bulunacağını söyledi. Birlik eğitim bakanı Dharmendra Pradhan, her iki ülkenin de yeni ortaklık çerçeveleri oluşturmayı ve bir anlaşmanın kapsamını genişletmeyi kabul ettiğini söyledi. Avustralya-Hindistan Eğitim Konseyi (AIEC) beceri geliştirme konusunda işbirliğini içerecektir.
Anlaşma, her iki ülke başbakanlarının 2. Hindistan ve Avustralya arasında sanal zirveMart 2022’de düzenlenen ve burada Niteliklerin Karşılıklı Tanınmasına ilişkin ortak bir Görev Gücü kurma konusunda anlaştılar.
Niteliklerin karşılıklı olarak tanınması için hükümetler arası mekanizma, kritik beceriler projesinin duyurulması ve 11 kurumsal MoU’nun iki yönlü hareketlilik için daha fazla fırsat yaratması, vatandaşları güçlendirmesi ve eğitimi fethedilmesi gereken en büyük kolaylaştırıcı haline getirmenin yolunu açması bekleniyor. Hindistan-Avustralya ikili ilişkileri daha yüksek seviyelere ulaştı.
İmzaladıktan sonra, Hindistan’ın 2020 Ulusal Eğitim Politikasını takdir eden Clare, bunun nefes kesici bir kapsamı olduğunu ve istihdama, işletmelere, ekonomik üretkenliğe ve tüm alanlarda fırsat yaratmaya büyük bir destek sağlayarak Hindistan’ı dönüştüreceğini söyledi. “Hindistan, 2035 yılına kadar gençlerinin %50’sine yüksek öğrenim veya beceri eğitimi sağlama hedefi belirledi ve Avustralya, bu programda Hindistan ile ortak olma ayrıcalığına sahip olacak.”
Clare ayrıca, Avustralya’nın Hintli öğrenciler için bekleyen eğitim vizelerini kaldırmak için öncelikli olarak çalıştığını söyledi.
Perşembe günü, Hindistan ve Avustralya’nın üniversite sektörleri arasında, birkaç kilit sektörde iki ülke arasında araştırma ve akademik işbirliğini teşvik edecek bir dizi kurumsal düzeyde Mutabakat Zaptı da değiş tokuş edildi. Bu kurumlar, biyoinovasyondan mevzuata ve endüstriyel çözümlere kadar çok çeşitli alanlarda Hindistan ve Avustralya arasındaki ikili işbirliğini yönlendiriyor.
Pradhan, her iki ülkenin de bilgi ayağını ikili ilişkinin önemli bir yönü haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, Hindistan’ın önerdiği gibi AIEC’in kapsamının beceri geliştirme işbirliğini de içerecek şekilde genişletildiğini söyledi.