BHUBANLAR SAVAŞI: İddiaya göre, bir öğretmen ve veli arasında, üniversiteye giriş öğrencilerinin İngiltere’nin sınav merkezinde görevi kötüye kullanmalarına izin veren bir anlaşmayı gösteren, geniş çapta dolaşan bir ses klibi. Nimapada Puri bölgesinde zorunlu okul ve kitle eğitim bakanı Samir Ranjan Dash Cumartesi günü konuyla ilgili bir soruşturma emri vermek için.
Dash, konuyu incelemek ve üç gün içinde konuyla ilgili bir rapor sunmak için Orta Öğretim Kurulu (BSE) Başkanı Ramashis Hazra ile görüştüğünü söyledi. “Ses klibinin doğruluğunu doğrulamamız ve ayrıca arkasındaki insanları keşfetmemiz gerekiyor” diye ekledi.
Tesadüfen, sınav merkezi bakanın Nimapada seçim bölgesine giriyor. Bu viral ses klibinin arkasındaki gerçek ortaya çıkmazsa muhalefet bu konuyu ele alabilir.
Sosyal medyada viral olan ses kaydında, bir veli Nimapada’daki sınav merkezinde bir öğretmenle telefonda konuşuyor. Veli, öğretmenden bir öğrencinin sınav merkezinde görevi kötüye kullanmasına izin vermesini ister. Öğretmen veliden konu hakkında daha önce anlaşma yapmış olan diğer öğrencilerle iletişime geçmesini ister.
Lise sertifika sınavı (özetleme-II sınavı) Cuma günü başladı. Odisha’daki 3218 sınav merkezindeki giriş sınavlarına beş yüz binden fazla öğrenci katılıyor.
Sınav merkezleri, sınav sırasında güvenliği ve adaleti sağlamak için CCTV gözetimi altındadır. Resmi kaynaklar, BSE’nin ayrıca sınavlar sırasında yanlış uygulamaları izlemek için gözlemciler ve nodal gözetim görevlileri dışında 36 idari görevli de dahil olmak üzere 74 ekip oluşturduğunu söyledi.
Bakan Cuma günü, Nayagarh ilçesinin Daspalla bölgesinde sınava giren bir öğrencinin matris kurulu sınavına katılmasına ‘izin verilmediği’ koşullara ilişkin bir soruşturma talimatı verdi. İlk gün toplam 11 öğrenci görevi kötüye kullanırken yakalandı. Puri bölgesindeki bir lisede görev yapan bir öğretmen, sınav sırasında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla açığa alındı.