BHUBANESWAR: Fon tahsis edildi Odisha bütçesi 2023-2024 yıllarında devlet ve devlet destekli okulların IX, X sınıflarında okuyan tüm öğrencilere üniforma sağlamak için. Daha önce, sınıf I’den VIII’e kadar olan çocuklara üniforma verildi.
Devlet de temini için miktarı artırdı okul üniforması ve bütçede 600 Rs’den 1000 Rs’ye kadar olan aksesuarlar.
Altında ‘Gangadhar Meher Shikshya Manakbrudhi Yojana‘, hükümet devlet destekli, devlet destekli ortaokulların, Sanskritçe Tols’un ve IX. Sınıfında okuyan tüm öğrencilere ücretsiz bisiklet sağlıyor. medrese. Bu bütçede devlet bir bisiklet için mevcut oranı 2600 Rs’den 3500 Rs’ye çıkardı. Bu program için bir miktar Rs 155 crore önerilmiştir.
Lisenin 5T programı kapsamında dönüştürülmesi, Odisha liselerinde yüksek kaliteli varlıkların yaratılmasına yol açmıştır. Hükümet, 103 Rs’lik bir bütçe tahsisi yoluyla kendi kendine yardım gruplarının (SHG’ler) hizmetlerini kullanarak bu varlıkları korumayı teklif etti.
Toplam 34.500 öğrenciye aşağıda belirtilen akademik ödüller verilecektir. Mukhya Mantri Shikhya Puraskar girişim. Liderlik Ödülü, 10. kurul sonucu ve ekonomik kriterlere göre 17.118 öğrenciye ve toplam 2.000 hak kazanan öğrenciye burs verilmektedir. Ayrıca öğretmenler, mezunlar komiteleri, okul yönetim kurulu komiteleri, ilçeler, bloklar, okullar ve gramer panchayatları arasında da ödüllendirildi.
Mukhya Mantri Medhabi Chhatrabruti Yojana kapsamında, 10.000 uygun lisans öğrencisine yılda toplam 10.000 Rs verilir. Benzer şekilde, 5000 uygun PG öğrencisine yılda 15.000 Rs burs verilecektir. 10.000 uygun mühendislik ve profesyonel öğrenciye bile yılda 20.000 Rs burs verilmektedir.
Hükümet, Puri, Satyabadi’deki Odia Üniversitesi’ne bu yıl Aralık ayında faaliyete geçecek olan Rs 20 crore tahsis etti.
Maliye Bakanı Niranjan Pujari toplantıda bir milyon gencin bulut bilişim, yapay zeka, artırılmış gerçeklik-sanal gerçeklik, veri bilimi ve 3D baskı gibi geleceğin teknolojileri konusunda yetiştirileceği açıklandı. Bu yeni plan NUA Odisha (Nutana Unnata Abhilasha) için zamana bağlı bir şekilde kullanılmak üzere 100 Rs tutarında bir miktar tahsis edilmiştir.
Devlet, okul ve yaygın eğitim departmanı için 22.528 Rs ve yüksek öğretim departmanı için 3.173 Rs tahsis etti. Benzer şekilde, geçen yılın hükmünden yüzde 22 daha yüksek olan beceri geliştirme ve teknik eğitim için 986 Rs crore tahsis edilmiştir.