LONDRA: Test Kaptanı için kapı açık Ben Stokes bir günlük uluslararası yarışmalardan emekliliğini sonlandırmak ve katılmak için İngiltereBeyaz top koçu, bu yılın sonlarında Hindistan’da düzenlenen 50’den fazla Dünya Kupası’nda şampiyonluk savunması yaptı. Matthijs Mott dedim.
Stokes, 2019 Dünya Kupası Finalinde İngiltere’nin Yeni Zelanda’yı Lord’s’ta mağlup etmesi ve T20 Dünya Kupası Finalinde en çok gol atan oyuncu olması nedeniyle Maçın Oyuncusu seçildi. Avustralya geçen sene.
Geçen yıl iş yükü nedeniyle bir günlük kriketten emekli olmaya karar verdi, ancak Mott, Ekim-Kasım aylarında yapılacak Dünya Kupası öncesinde işler değişirse durumu tartışmaktan mutlu olacağını söyledi.
Mott, üç maçlık ODI serisi öncesinde gazetecilere verdiği demeçte, “Kapı, bu kalitede bir oyuncu için her zaman açık, ancak kaptan olarak asıl odak noktasının kırmızı top kriket olduğunun da farkındayız.” Güney Afrika Cuma günü başlayın.
Buna saygı duyuyoruz ve o konuşmaya hazır olduğunda biz de konuşacağız” dedi.
Mott, konuyu kaptan Jos Buttler ve İngiltere erkek kriket direktörü ile görüştüğünü söyledi. Soyma Anahtarı ve Stokes’un kararını vermesi için bir son tarih belirlememişlerdi.
“…oyunculara karşı gerçekten esnek ve açık fikirli olmamız gerekiyor ve Dünya Kupası için bu 15 oyuncuyu seçmek için oturduğumuzda, mümkün olan en iyi oyuncuları seçmek istiyoruz” diye ekledi.
Mott, Güney Afrika’ya karşı serinin önünde yine formda bir hızcı olduğunu söyledi Jofra Yay kenarda neredeyse iki yıl geçirdikten sonra “oynamak için köpük” idi.
Mott, “Onu uzaktan izledikten sonra, son on yılda krikette meydana gelen en heyecan verici şeylerden biri olduğunu düşünüyorum” dedi.
“Söyleyebileceğim en iyi şey, bunun (Archer’ın programının) nasıl görünebileceğine dair genel bir planımızın olduğu.
“Onunla bunun üzerinden geçeceğiz, vücudunun bununla nasıl başa çıkacağını göreceğiz. Kesinlikle onun yüksek bir önceliğe sahip olduğunu ve elimizden geldiğince iyi idare edileceğini düşünüyorum.”