YENİ DELHİ: Ulusal Test Kurumu yayınladı JEE Master Cevap Anahtarı 2023 Ocak Dönemi sınavlarına katılan adaylar, Ortak Giriş Sınavı (Ana) 2023 Cevap Anahtarını indirmek için artık jeemain.nta.nic.in adlı resmi web sitesini ziyaret edebilirler.
Adaylar sınavların ardından sırayı bekledi. JEE Ana 2023 cevap anahtarı NTA, adayları uzun süre bekletmeden JEE Ana Sınav Cevap Anahtarını yayınladı.
Geçici cevap anahtarına ek olarak, NTA web sitesine kayıtlı cevapları olan anketleri de yerleştirmiştir.
Okumak: JEE Ana Cevap Anahtarı 2023 Bildirimi
Resmi duyuruda, “Cevap anahtarından memnun olmayan adaylar, itiraz edilen soru başına 200 Rs ücret ödeyerek aynı şekilde itiraz edebilirler.”
Adaylar, almak için aşağıdaki adım adım kılavuza başvurabilirler. JEE Şebeke 2023 cevap anahtarı ve bunun için doğrudan bir bağlantı da burada mevcuttur.
Doğrudan bağlantı: JEE ana cevap anahtarını indirin
JEE Ana Oturum 1 Cevap Anahtarı 2023
JEE Ana Cevap Anahtarı 2023 Nasıl İndirilir?
1. Adım: Resmi web sitesini ziyaret edin – jeemain.nta.nic.in
Adım 2: Ana sayfada, aşağıdakiler için mevcut bağlantıya tıklayın: JEE Ana Oturum 1 Cevap Anahtarı 2023.
3. Adım: Başvuru numarası ve doğum tarihi gibi kimlik bilgilerinizi girin.
Adım 4: JEE Ana Ocak Oturumu Cevap Anahtarınız ekranda görüntülenecektir.
Adım 5: Aynısını indirin ve cevaplarınızı anahtarla eşleştirin.
JEE Ana Oturum 1 2023’ün sonucu, itiraz penceresi kapandıktan sonra açıklanacaktır.
1. Oturum sınavının başlamasından sadece bir gün önce NTA, 23 Ocak’ta JEE Ana Oturum 1 2023 için bazı adayların birden fazla başvuru formu doldurmuş olduğunun tespit edildiğini belirten bir duyuru yayınladı. Bu adayların adaylıkları askıya alındı ve başvuruları incelendi.
Adaylar sınavların ardından sırayı bekledi. JEE Ana 2023 cevap anahtarı NTA, adayları uzun süre bekletmeden JEE Ana Sınav Cevap Anahtarını yayınladı.
Geçici cevap anahtarına ek olarak, NTA web sitesine kayıtlı cevapları olan anketleri de yerleştirmiştir.
Okumak: JEE Ana Cevap Anahtarı 2023 Bildirimi
Cevap anahtarından memnun kalmayan adaylar itiraz edebilir. JEE Şebeke Ön Cevap Anahtarına itiraz etmek için son tarih 4 Şubat 2023’tür ve bundan sonra hiçbir adaydan itiraz kabul edilmeyecektir.Ön Cevap Anahtarlarının ve Zorlukların Görüntülenmesi – JEE (Ana) – 2023 Oturum 1 @EduMinOfIndia @PIBHRD https://t.co/MyjmVZtzy3
— Ulusal Test Kurumu (@DG_NTA) 1675353145000
Resmi duyuruda, “Cevap anahtarından memnun olmayan adaylar, itiraz edilen soru başına 200 Rs ücret ödeyerek aynı şekilde itiraz edebilirler.”
Adaylar, almak için aşağıdaki adım adım kılavuza başvurabilirler. JEE Şebeke 2023 cevap anahtarı ve bunun için doğrudan bir bağlantı da burada mevcuttur.
Doğrudan bağlantı: JEE ana cevap anahtarını indirin
JEE Ana Oturum 1 Cevap Anahtarı 2023
JEE Ana Cevap Anahtarı 2023 Nasıl İndirilir?
1. Adım: Resmi web sitesini ziyaret edin – jeemain.nta.nic.in
Adım 2: Ana sayfada, aşağıdakiler için mevcut bağlantıya tıklayın: JEE Ana Oturum 1 Cevap Anahtarı 2023.
3. Adım: Başvuru numarası ve doğum tarihi gibi kimlik bilgilerinizi girin.
Adım 4: JEE Ana Ocak Oturumu Cevap Anahtarınız ekranda görüntülenecektir.
Adım 5: Aynısını indirin ve cevaplarınızı anahtarla eşleştirin.
JEE Ana Oturum 1 2023’ün sonucu, itiraz penceresi kapandıktan sonra açıklanacaktır.
1. Oturum sınavının başlamasından sadece bir gün önce NTA, 23 Ocak’ta JEE Ana Oturum 1 2023 için bazı adayların birden fazla başvuru formu doldurmuş olduğunun tespit edildiğini belirten bir duyuru yayınladı. Bu adayların adaylıkları askıya alındı ve başvuruları incelendi.
- JEE Ana 2023 Sınav Tarihleri Neydi?
JEE ana sınav tarihleri BE/B.Tech (Kağıt I) için 24, 25, 29, 30, 31 Ocak ve 1 Şubat 2023 ve B.Arch ve B.Planning (Kağıt I) için 28 Ocak 2023 (2. Vardiya) şeklindedir. 2A ve Kağıt 2B ). - NIT’lere kabul için JEE Main’deki iyi puan nedir?
Önceki eğilimlere göre, bir adayın Ulusal Teknoloji Enstitülerine (NIT’ler) kabul edilebilmesi için yüzde 80 ila 90 arasında bir puana sahip olması gerekir. Rütbe açısından, adayların kabul edilebilmesi için JEE Ana derecelerinin 15000 ile 20000 arasında olması gerekir.
- JEE Mains’de kaç tane sınav var?
Bu yıl, JEE Ana Sınavı 2023 iki oturumda yapılacak: Ocak ve Nisan. Giriş sınavının 1. oturumu devam ediyor.
- JEE Ana Sınavı 2023 için kaç merkez vardı?
Ortak Giriş Sınavı-Ana 2023 Oturum 1, ülke genelinde 290 ilde ve yurt dışında 18 şehirde çeşitli yerlerde yapılacaktır.