YENİ DELHİ: Indira Gandhi Ulusal Açık Üniversitesi (IGNOU) bugün resmi internet sitesinde Ocak 2023’te kayıt yenileme başvuru penceresini kapatıyor.
Henüz başvurmamış adayların kapanış saatlerine kadar beklememeleri ve resmi IGNOU web sitesinde – http://ignou.ac.in/ – mümkün olan en kısa sürede başvurmaları tavsiye edilir.
Adaylar kayıt ücretini yatırabilirler. IGNOU kabulü resmi web sitesi veya bir Talep Taslağı (DD) aracılığıyla çevrimiçi olarak ödenebilir.
IGNOU, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez kabul gerçekleştirir. IGNOU kabulü için başvuru süreci, akademik oturumun başlamasından birkaç ay önce başlar. IGNOU kabulü için başvuru formları, IGNOU’nun resmi web sitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak doldurulabilir ve gönderilebilir.
Yeni başvuru sahiplerine, çevrimiçi kabul sisteminin ana sayfasındaki mevcut program sekmesine tıklayıp istedikleri programı seçmeleri ve uygunluk kriterleri, ücret ayrıntıları, süre vb. dahil olmak üzere programın ayrıntılarını dikkatlice okumaları önerilir.
nasıl başvurulur
IGNOU kabulüne başvurmak için izleyebileceğiniz adımlar şunlardır:
Adım 1: IGNOU resmi web sitesini ziyaret edin: www.ignou.ac.in
Adım 2: “Öğrenci Bölgesi” seçeneğine tıklayın ve açılır menüden “Kabul” seçeneğini seçin.
Adım 3: Kabul sayfasında, yeni bir kullanıcıysanız “Kendinizi Kaydolun” veya kayıtlı bir kullanıcıysanız “Giriş Yap” seçeneğini seçin.
Adım 4: Adınız, e-posta adresiniz, cep telefonu numaranız ve şifreniz dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizi girin. Bilgileri doldurduktan sonra “Gönder” düğmesine tıklayın.
Adım 5: Hesabınıza giriş yapın ve başvuru formunu, kişisel bilgileriniz, eğitim nitelikleriniz ve kurs detaylarınız dahil olmak üzere gerekli tüm bilgilerle doldurun.
6. Adım: Fotoğrafınız ve imzanız dahil olmak üzere gerekli belgeleri belirtilen format ve formatta yükleyin.
7. Adım: Başvuru ücretini mevcut ödeme seçeneklerinden ödeyin.
Adım 8: Başvuru formunu inceleyin ve gönderin.
Adım 9: Başvuru formunu saklayın ve ileride başvurmak üzere yazdırın.