NTA CMAT 2023 kaydı bugün sona eriyor, cmat.nta.nic.in adresinden başvurun

ManK

New member

YENİ DELHİ: için kayıt süreci Ulusal Test Ofisi (NTA) Ortak Yönetim Kabul Testi (CMAT) 2023 bugün sona erdi ve bu yılki sınav için başvuru dönemi sona erdi. bu NTA adaylardan gelen yoğun ilgi nedeniyle başvuru tarihini bir hafta uzattı.
CMAT, AICTE onaylı enstitüler ve üniversitelerdeki MBA/PGDM kurslarına kabul için ulusal düzeyde bir giriş sınavıdır. Sınav yılda bir kez yapılır ve alınan puanlar Hindistan genelinde 1.000’den fazla katılımcı kurum tarafından kabul edilir.
CMAT 2023 sınavının 26 Mart 2023 tarihinde yapılması muhtemeldir ve adayların giriş kartlarını ve geçerli fotoğraflı kimliklerini sınav merkezine getirmeleri gerekmektedir. Sınav bilgisayar ortamında yapılır ve adaylar 100 çoktan seçmeli soruyu 180 dakikada cevaplamak zorundadır.
CMAT 2023’e kaydolmak için adayların resmi NTA web sitesini ziyaret etmeleri ve kişisel bilgilerini, akademik niteliklerini ve diğer ilgili bilgileri vermeleri gerekiyordu. Ayrıca fotoğraflarının ve imzalarının taranmış kopyalarını da yüklemek zorunda kaldılar. Genel ve OBC adayları için başvuru ücreti 2.000 Rs/- iken SC/ST ve PWD adayları 1.000 Rs/-‘dir. Başvuru düzeltme penceresi 14-16 Mart 2023 tarihleri arasında açılacaktır.
Sınavdan sonra NTA, CMAT 2023 cevap anahtarını yayınlayacak ve adaylar belirli bir süre içinde buna itiraz edebilecek. CMAT 2023’ün nihai sonucu Nisan 2023’te açıklanacak ve adaylar puanlarını resmi web sitesinden kontrol edebilecekler.
Sonuç olarak, CMAT 2023’e kayıt süreci sona erdi ve başarılı bir şekilde kayıt yaptıran adaylar, 27 Mart 2023’te yapılması planlanan sınava hazırlanmaya başlayabilirler. AICTE tarafından tanınan enstitüler ve üniversiteler ile adaylara sınavı ciddiye almaları ve buna göre hazırlanmaları tavsiye edilir.
CMAT 2023’e çevrimiçi başvurmak için doğrudan bağlantı
Çevrimiçi bir sınava veya kabule başvurmak için izlenecek adımlar şunlardır:
1. Adım: Başvurmak istediğiniz sınavın veya kabul sürecinin resmi web sitesini ziyaret edin.
Adım 2: “Çevrimiçi Başvur” veya “Kayıt” bağlantısını bulun ve tıklayın.
3. Adım: Başvuru formunu doldurmadan önce talimatları dikkatlice okuyun.
Adım 4: Başvuru formunu ad, doğum tarihi, e-posta adresi, cep telefonu numarası, eğitim durumu ve diğer ilgili bilgiler gibi doğru kişisel ve eğitim bilgileriyle doldurun.
5. Adım: Son fotoğrafınızın, imzanızın ve diğer gerekli belgelerin taranmış kopyalarını talimatlarda belirtilen özelliklere göre yükleyin.
Adım 6: Başvuru formunu dikkatlice inceleyin ve göndermeden önce gerekli düzeltmeleri yapın.
7. Adım: Başvuru ücretini internet bankacılığı, kredi/banka kartı veya web sitesinde listelenen diğer ödeme ağ geçitleri aracılığıyla çevrimiçi olarak ödeyin.
Adım 8: Ödeme yapıldıktan sonra, ileride başvurmak üzere başvuru formunu ve ödeme belgesini yazdırın.
9. Adım: Sınav veya kabul süreciyle ilgili güncellemeler ve duyurular için web sitesini düzenli olarak kontrol edin.
Adım 10: Son teslim tarihlerine ve yetkililerin talimatlarına uyun ve sınava veya kabul sürecine buna göre hazırlanın.
Not: Son dakika sorunlarından kaçınmak için talimatları dikkatlice okuduğunuzdan, bilgileri doğru girdiğinizden ve başvuru ücretini son başvuru tarihinden önce ödediğinizden emin olun.